13. okt. 2023 - 12:51

Døde heste og uforsvarlige forhold: Nu er stutteriet erklæret konkurs!Viegård Stutteri, som har været i fokus efter fund af 50 nedgravede døde heste, er blevet erklæret konkurs.

Det oplyser Skifteretten i Viborg til TV Midtvest fredag.

Annonce

Også stutteriejer John Byrialsen er blevet erklæret personligt konkurs. Det samme gælder selskabet Vieland APS, der har Byrialsen som ejer, oplyser kurator Johnny Madsen til det regionale medie.

LÆS OGSÅ: Politiet på kontrol: Hest måtte aflives

Torsdag gennemførte Midt- og Vestjyllands Politi og Fødevarestyrelsen et uanmeldt tilsyn på stutteriet. Der var meldinger om et stort politiopbud under tilsynet.

En enkelt hest blev vurderet til at være i så dårlig sundhedstilstand, at ejeren efter kontrollen valgte at få hesten aflivet.

Annonce

Frem til 12. oktober havde der været 11 uanmeldte tilsynsbesøg på stutteriet i løbet af året.

LÆS OGSÅ: Efter døde heste og uforsvarlige forhold: 40 betjente rykker ud til stutteri

I august fandt politiet nedgravede rester fra omkring 50 heste på stutteriet.

Dengang blev jorden omkring stutteriet endevendt af gravemaskiner, og Viborg Kommune konstaterede, at de døde heste var blevet gravet ned uden tilladelse.

Annonce

I de første syv måneder af 2023 har de uanmeldte tilsynsbesøg ført til fire sigtelser for overtrædelse af dyrevelfærdsloven for i alt 35 forskellige forhold.

LÆS OGSÅ: 50 nedgravede heste fundet ved stutteri

Besøgene har ifølge politiet ført til et “større antal pålæg” om at forbedre dyrevelfærden.

Stutteriet var i forvejen omstridt. På Facebook har der gennem længere tid været delt fotos af afmagrede dyr fra stedet.

I løbet af sommeren og så sent som i september har borgere gennemført demonstrationer nær stutteriet, og der har været flere tilfælde af fysiske konflikter mellem de ansatte og demonstranter.

Stutteriet ligger knap 20 kilometer nord for Viborg.

Arkivfoto


ANDRE LÆSER OGSÅ

VI ANBEFALER