01. jun. 2023 - 12:21

Dobbelt knivdrab på teenagere: Nu er der helt nyt i sagenAnklagemyndigheden har rejst tiltale i sag om to teenagere, der blev dræbt under et knivstikkeri i Taastrup

To teenagere, som i marts blev dræbt under et knivstikkeri i Taastrup ved København, var ifølge anklagemyndigheden del af en gruppe, som udførte et voldeligt bagholdsangreb mod en 17-årig mand.

Annonce

Det oplyser Københavns Vestegns Politi torsdag i en pressemeddelelse, hvor det samtidig oplyses, at det i dag 18-årige bagholdsoffer, er blevet tiltalt for at have dræbt de to mænd.

I samme ombæring er fire unge i alderen 17-19 år blevet tiltalt for at have deltaget i bagholdsangrebet sammen med de to teenagere på henholdsvis 17 og 18 år, som blev dræbt. De er anklaget efter lovens bestemmelse om grov vold.

Den i dag 18-årige mand har siddet varetægtsfængslet siden 8. marts, hvor han blev fremstillet i grundlovsforhør med en dengang 16-årig dreng. Den 16-årige blev løsladt og har siden været sigtet for drab.

Det er han ikke længere.

Annonce

Anklagemyndigheden har bestemt, at der ikke skal føres en straffesag mod den 16-årige.

Allerede under grundlovsforhøret i marts blev det oplyst, at den nu drabstiltalte mand nægtede sig skyldig og påberåbte sig at have handlet i nødværge.

Straffelovens regler om nødværge giver folk ret til at forsvare sig selv, når de bliver angrebet. Men man må kun anvende den vold, som er nødvendig for at forhindre angrebet.

Går man videre end det, så overskrider man grænserne for nødværge, og så kan man i princippet straffes. Lovens nødværgeregler anerkender samtidig, at der er en gråzone mellem, hvornår der er tale om lovligt nødværge, og hvornår der ikke er.

Annonce

I pressemeddelelsen fra Københavns Vestegns Politi bliver der ikke gjort nærmere rede for, hvilke overvejelser anklagemyndigheden har gjort i forbindelse med tiltalerejsningen.

Det vil efter alt at dømme blive et tema, når sagen skal behandles ved Retten i Glostrup. Det er endnu ikke fastlagt, hvornår det kommer til at ske.

/ritzau/

Kort efter knivdrabet


ANDRE LÆSER OGSÅ

VI ANBEFALER