02. sep. 2022 - 22:57

Demonstration endte med stenkast efter politi: 150 personer tilbageholdtPolitiet har tilbageholdt 150 personer i forbindelse med en demonstration, der løb af sporet ved Gammel Køge Landevej i Valby.

“Det er et meget stort antal personer, og nu skal vi finde ud af, hvad de skal sigtes for, og om der eventuelt er nogle af dem, der skal i grundlovsforhør,” siger vagtchef ved Københavns Politi, Henrik Brix, til presse-fotos.dk

Hele episoden begyndte fredag eftermiddag, hvor en gruppe fra Eritrea ville holde eritreansk kulturfest i nogle selskabslokaler på Gammel Køge Landevej. Det var der en anden eritreansk gruppe, der var imod, og de holdt derfor en demonstration.

Men den løb med politiets ord af sporet.

“Derfor valgte vi at opløse demonstrationen, og det fik nogle af demonstranterne til at kaste med sten og til at sætte sig på vejen,” fortæller Henrik Brix.

LÆS OGSÅ: Ballade på Gammel Køge Landevej: Demonstration løb af sporet – vejen er spærret

Politiet havde patruljer med hunde på stedet, og de valgte at spærre Gammel Køge Landevej af imellem Folehaven og Vigerslevvej i flere timer. Den afspærring gav problemer for trafikken, da Gammel Køge Landevej er en vigtig trafikåre mellem Københavns centrum og de sydvestlige forstæder.

Afspærringen blev hævet fredag aften.

“Men vi er fortsat til stede i området,” siger Henrik Brix.

Årsagen er, at der fremdeles er 100 mennesker i den anmeldte demonstration på den ene side af Gammel Køge Landevej. Samtidig er der fest i selskabslokalerne på den anden side.

LÆS OGSÅ: Lever du i et funktionelt forhold? Eller er det hele bare noget lort? Tag testen her

“Og den del går fuldstændig efter planen,” siger Henrik Brix.

På trods af stenkastene er der ingen meldinger om alvorlig tilskadekomst hos politiet.

“Og vi har heller ingen meldinger fået om alvorlig tilskadekomst hos nogle af grupperne. Det betyder ikke, at det ikke kan forekomme. Vi har bare ingen meldinger fået om det,” siger Henrik Brix.