02. sep. 2022 - 17:03

Ballade på Gammel Køge Landevej: Demonstration løb af sporet – vejen er spærretEn demonstration på Gammel Køge Landevej i Valby løb fredag eftermiddag af sporet, og politiet har nu valgt at spærre en del af vejen.

“Gammel Køge Landevej er spærret fra Folehaven til Vigerslevvej,” oplyser vagtchef i Københavns Politi, Henrik Brix, til presse-fotos.dk

Omkring selve situationen siger han:

“En gruppering fra Eritrea ville afholde eritreansk kultur festival i selskabslokalerne Chinese Star på Gammel Køge Landevej. Det er der så en anden gruppering – måske også eritreansk – der var utilfredse med. Og de har så anmeldt en demonstration, som er løbet af sporet.”

LÆS OGSÅ: Lever du i et funktionelt forhold? Eller er det hele bare noget lort? Tag testen her

Med løbet af sporet mener Henrik Brix, at grupperingen har valgt at angribe politiet ved at kaste med sten, og hvad de ellers kunne finde.

“Derfor har vi valgt at opløse demonstrationen. Det har så fået nogle af demonstranterne til at sætte sig på vejen, og det har så fået os til at spærre vejen,” siger han.

Ifølge presse-fotos.dk’s udsendte er der kastet med brosten, og politiet har sat hunde ind.

Henrik Brix siger, at politiet forsøger at løse situationen ad dialogens vej.

“Vi har anvist dem et sted, hvor de kan demonstrere i fred. Så må vi se, om de efterkommer politiets anvisninger. Foreløbig har vi valgt at tilbageholde nogle af dem,” siger Henrik Brix.

Han tør ikke på nuværende tidspunkt sige, hvor længe Gammel Køge Landevej – der er en vigtig trafikåre ind mod Københavns centrum – skal være spærret af.

“Men vi arbejder i området endnu. Og det kan godt vare et stykke tid.”