Børsen 400 år: Oplev den historiske bygning før genopførelsen

Arkivfoto.

Børsen fejrer fødselsdag. Den historiske bygning fylder 400 år, og Dansk Erhverv inviterer til fest inden genopførelsen.

I øjeblikket er Dansk Erhverv i fuld gang med at forberede genopførelsen af Børsen. Den historiske bygning i centrum af København brændte den 16. april og led omfattende skader.

Inden Dansk Erhverv gemmer hele Børsen væk i stilladser, får du dog en unik mulighed for at kigge forbi.

Dansk Erhverv inviterer nemlig til fødselsdagsfejring og markerer dagen med flere arrangementer.

Børsen fejrer 400-års fødselsdag, og den historiske bygning ved siden af Christiansborg Slot blev i sin tid opført af den daværende Kong Christian 4.

Han ønskede med opførelsen at fremme handelen i København, hvor bygningen skulle danne ramme for både danske og udenlandske købmænd.

Omkring 1619 begyndte opførelsen af Børsen, mens den stod klar i 1624.

På dagen for fejringen vil du blandt andet kunne opleve og få indblik i arbejdende værksteder samt en lille udstilling om Børsens mærkværdige historie.

Dette rummer alt fra Tietgens høje hat, til den første telefonlinje i Danmark, og de første pengesedler, der blev trykt på bygningen.

Derudover vil forfatter og erhvershistoriker Anders Ravn Sørensen også lægge vejen forbi. Han har skrevet en bog om bygningen, som udkommer snarligt i september. En af Danmarks dygtigste sopraner, Kiki Brandt synger desuden Børskantaten, der er skrevet af Carl Nielsen og Waldemar Rørdam.

Du kan læse mere om fejringen her.

Alle er velkomne til 400-års fødselsdagen for Børsen, og fejringen finder sted fredag den 27. september klokken 12.00-17.00.

Kom til SMK Fridays: Kunst, koncerter og workshops om vand.

ONP.