Besøgsforhold i fængsler skal forbedres med digital booking

Det skal være lettere for pårørende at booke besøg hos indsatte i fængsler og arresthuse ved hjælp af en digital løsning.

Det skriver Kriminalforsorgen i en pressemeddelelse. Det er et af i alt 22 initiativer, der skal forbedre besøgsforholdene.

Tiltagene kommer på baggrund af anbefalinger fra pårørendeforeningen Savn og fra forsvarsadvokater.

– Jeg håber, at både advokater, pårørende og indsatte kan mærke, at besøgsoplevelsen i kriminalforsorgens institutioner forbedres, når vi har gennemført de her initiativer, siger direktør i Kriminalforsorgen Ina Eliasen.

En arbejdsgruppe blev nedsat i oktober sidste år efter en periode, hvor besøg og booking af besøg i Vestre Fængsel ifølge meddelelsen havde været “udfordret”. Det er ikke nærmere uddybet, hvad udfordringerne bestod i.

(Artiklen fortsætter efter billedet)

Arkivfoto: Vestre Fængsel.

Arbejdsgruppen udarbejdede herefter 41 forslag til, hvordan man fra Kriminalforsorgens side kan forbedre forholdene.

Det er 22 af disse anbefalinger, der nu skal omsættes til virkelighed, ligesom Kriminalforsorgen vil undersøge muligheden for at gennemføre de øvrige anbefalinger.

– Jeg er utrolig glad for, at det her samarbejde med pårørende og advokater har resulteret i helt klare, konkrete anbefalinger, som spænder meget bredt, siger Ina Eliasen.

Blandt de initiativer, der sættes i værk, er ændrede besøgstidspunkter, så der kommer flere besøgsmuligheder uden for normal arbejdstid.

Desuden kommer der fokus på aktiviteter for større børn, som besøger pårørende i fængslerne.

Der skal også være bedre tilgængelig information på Kriminalforsorgens hjemmeside om, hvordan besøg foregår. Det skal også kunne læses på engelsk, fremgår det.

Kriminalforsorgen driver landets fængsler og arresthuse med i alt cirka 4000 indsatte, fremgår det af forsorgens hjemmeside.

I går aftes udspillede en voldsom episode sig, hvor fire betjente måtte trække pistoler på Nørrebro. Læs historien og se billeder her.