28. jan. 2023 - 21:54

Baby-bortførelse: Politiet har anholdt barnets bedstefar!En mand er anholdt, efter at han lørdag aften bortførte sit nyfødte barnebarn fra Slagelse Sygehus.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi skriver på Twitter:

“BORTFØRELSE AF SPÆDBARN I SLAGELSE – efterlyste køretøj er nu standset og eftersøgte anholdt – barnet i god behold. TAK FOR HJÆLPEN TIL BEFOLKNINGEN FRA SSJÆ POLITI”

“Det var borgere, der så og genkendte bilen, der førte til anholdelsen. Bedstefaren er anholdt og sigtet for bortførelse af barn efter straffeloven. Den anholdte er kørt til Næstved til afhøring, og barnet er blevet kørt til fødeafdelingen på Slagelse Sygehus til kontrol, og så tager de sociale myndigheder sig af barnet,” siger vagtchef hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, Bo Georg Petersen, til bt.dk

Over for presse-fotos.dk uddyber han:

“Det tog cirka halvanden time at fange manden. Vi anholdt ham i Ringsted. Vi vil gerne sige tak til borgerne, som har tippet os. Det har gjort, at vi har kunnet følge ham næsten hele vejen. Vi har været i hælene på ham næsten lige fra start. Det viser, at det nyttede med en offensiv presse-politik. Endnu en gang tak til borgerne.”

Manden havde bortført den nyfødte baby fra Slagelse Sygehus tidligere lørdag aften.

Det fik politiet til i første omgang at sende en efterlysning ud på en blå varevogn.

Senere efterlyste politiet også manden med foto.

Mens politiet jagtede bedstefaderen, var både babyens mor og et andet familiemedlem tilbageholdt.

Årsagen til baby-bortførelsen var formentlig, at de sociale myndigheder ville tvangsfjerne barnet efter fødslen.
ANDRE LÆSER OGSÅ