Arla gør det i dag: Så meget dyrere bliver det

Arla er danskernes foretrukne leverandør af mælk, smør, ost og mange andre mejeriprodukter. Produkterne bliver lagt i kurven når de fleste er ude at handle, men nu kan man forvente at se et større beløb når man får kvitteringen i hånden.

Danskerne betaler stadigt mere og mere for deres varer. Nu er turen kommet til et af de mest populære produkter, som endnu en gang for et nøk opad i prisen.

Denne gang er der tale om den danske mejerigigant Arla, der har skabt røre i andedammen med deres prishævninger.

Pristigningen kommer på bagrund af flere faktorer, som blandt andret vedligeholdelsesomkostninger og logistiktilskud, skriver Effektivt Landbrug.

Den nyeste prisstigning vil have indflydelse på både økologisk og konventionel mælk.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Arlas mælkeprodukter vil fra dags dato få en stigning i prisen.

Stigningen for økologisk mælk vil være en anelse højere, meddeler Arla. Acontoprisen for konventionel mælk vil nu ligge på 375,0 øre per kilo. Hvorimod prisen for økologisk mælk stiger til 427,6 øre per kilo.

Med andre ord stiger Arlas pris på mælk med to eurocent per kilo, som på dansk bliver til 14,6 øre per kilo.

Øget efterspørgsel skaber nye priser

Arla nævner selv, at en stabil global mælkeproduktion, øget efterspørgsel, og prisstigner på råvaremarkederne alt sammen har været med til at danne grundlag for de højere priser.

I hele EU og Storbritannien har man kunnet se en øget mælkeproduktion. I Juni var der registreret en stigning på 0,7 procent sammenlignet med samme periode året forinden.

Valutakursjusteringer har dog også spillet en rolle, idet den endelige afregningspris er blevet reduceret med 0,3 øre per kilo.

Den danske mejerigigant Arla er dog ikke ene om pristsstigningerne. I Holland har man også set en af deres mælkeproducenter hæve priserne.

Her er der tale om FrieslandCampina, som også annoncerer en prisstigning på deres produkter.

Konventionelle mælkeproducenter vil her kunne modtage 2,5 euro mere per 100 kg mælk der sælges.

Økologiske producenter vil kunne se frem til en stigning på 1,5 euro per 100 kg.

Prisstigningen er altså med øjeblikkelig virkning fra dags dato. Spørgsmålet er så om danskerne vil proppe færre Arla produkter i kurven fremover.

Det er kort tid siden at flere butikker helt ville skrotte Arlas produkter.