74-årig anholdt efter 12 kilometer i den forkerte vognbane

Illustrationsfoto

En 74-årig mand er natten til torsdag blevet sigtet for vanvidsbilisme, efter at han ifølge politiet kørte 12 kilometer i den forkerte kørselsretning mellem Skaldborg og Støvring i Nordjylland. 

Det fortæller Jesper Sørensen, der er vagtchef i Nordjyllands Politi, tidligt torsdag morgen.

Klokken 00.20 blev Nordjyllands Politi gjort opmærksom på, at en bilist kørte imod færdselsretning på E45 ved Skaldborg.

Omkring 12 kilometer længere syd på forsøgte bilisten tilsyneladende at vende om, men endte med at havarere i noget græs, fortæller vagtchefen. Han kom ikke til skade.

Bilisten er en 74-årig mand, der blev anholdt, men som senere er blevet løsladt. 

(Artiklen forsætter efter billedet)

– De personer, der har anmeldt det, har vi efterfølgende haft kontakt til for at høre, om der var deciderede faresituationer. Det har der ikke været. Derfor har vi valgt ikke at sigte for fareforvoldelse, siger Jesper Sørensen.

Vagtchefen fortæller, at der kom omkring en håndfuld anmeldelser om spøgelsesbilisten. 

– Hvis der er nogen, der henvender sig, som har været udsat for en faresituation, så kan det være, at vi sigter. Men her i nat har vi valgt at løslade, lyder det fra vagtchefen. 

Politiet har konfiskeret den 74-åriges bil med henblik på konfiskation, hvilket politiet kan gøre, når der er mistanke om vanvidskørsel. Den 74-åriges kørekort er også blevet inddraget. 

Vagtchefen fortæller, at der ikke var mange biler på motorvejen, da spøgelsesbilismen fandt sted. 

– Hvis det havde været et par timer inden, så havde der været et mere massivt trafikmønster, siger han.