54-årig slog mand tre gange med en økse: Nu har han fået sin straf

En 54-årig mand blev tirsdag dømt for forsøg på manddrab. Han havde slået en anden mand i hovedet med en økse mindst tre gange.

Det skriver Midt- og Vestjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Den 54-årige er fra Mors, og episoden fandt sted i september sidste år. Den 54-årige fik en anbringelsesdom uden længstetid.

Retten i Holstebro fandt det bevist, at den 54-årige forsøgte at dræbe, da han overfaldt en 61-årig mand og slog ham mindst tre gange i hovedet med øksen.

– Jeg er tilfreds med, at retten er enig med anklagemyndigheden i, at slagene med øksen var et drabsforsøg, og at retten har fulgt påstanden om en anbringelsesdom uden længste tid, siger anklagerfuldmægtig Emil Bjerg Nyborg i pressemeddelelsen.

Det er Emil Bjerg Nyborg, der har ført sagen for anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi. 

Det 61-årige offer pådrog sig under overfaldet livstruende skader, men han overlevede trods flænger i hovedet, kraniebrud, hjerneblødninger og hjernekvæstelse.

Den 54-årige er nu dømt til anbringelse på psykiatrisk afdeling. Byretten i Holstebro valgte på grund af sagens karakter ikke at fastsætte nogen længstetid på dommen.

Den 54-årige valgte efter dommen at tage betænkningstid på 14 dage til at overveje, om han vil anke dommen til Vestre Landsret.

Den 54-årige er fængslet i surrogat på en psykiatrisk afdeling.