20. apr. 2023 - 15:13

42-årig skal i fængsel: Voldtog tre søstre og en mentalt retarderet kvindeEn 42-årig mand fra Hedensted blev torsdag dømt for voldtægt af tre søstre og en kvindelig beboer på et hjem for voksne med autisme og mental retardering. Straffen lød på ni års fængsel.

Det skriver Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Annonce

Den 42-årige har siddet varetægtsfængslet i sagen siden marts 2022, hvor han blev anholdt og sigtet for at have begået voldtægt mod en kvindelig beboer på et hjem for voksne med autisme og mental retardering.

Han blev også sigtet for overgreb og voldtægt begået mod tre mindreårige søstre over en årrække fra 2015-2020, hvor han fungerede som omsorgsperson i deres hjem. 

I alt stod den 42-årige mand tiltalt for fire forhold – et forhold for hver af de fire forurettede – der omhandler gentagne tilfælde af voldtægt og voldtægt ved andet seksuelt forhold end samleje.

Desuden blev manden dømt for et femte forhold, som omhandler besiddelse af børnepornografisk materiale af den ene af de forurettede søstre. 

Den nu dømte nægtede alle forhold bortset fra ét, som han erkendte delvist.

Annonce

Han beskrev dette forhold som værende et ’kærestelignende forhold’ til en af pigerne, fra hun var 11 år og fem år frem.

Retten dømte torsdag den 42-årige for alle forholdene, og det koster ham altså fængsel i ni år.

Den 42-årige blev også dømt til at betale henholdsvis 200.000, 150.000, 100.000 og 75.000 kr i tortgodtgørelse til de forurettede. Desuden fratog retten ham ret til at arbejde med piger under 18 år og et bolig- og besøgsforbud i forhold til børn under 18 år. 

Den 42-årige tog betænkningstid i forhold til, om han vil anke dommen til Vestre Landsret.

Annonce


ANDRE LÆSER OGSÅ