31 års fængsel for bestialsk drab

Fem personer er netop blevet idømt for drabet på den 54-årige mand Rene Carstensen. Han blev dræbt under et voldsomt overfald på Dragør Fort

Thi kendes for ret.

Bandidosrockerne Lavdrim Ajeti og Mike Meng Wonsild idømmes 13 års fængsel for drabet på 54-årige Rene Carstensen, der var bestyrer på Dragør Fort.

Derudover idømmes erhvervsmanden Allan Zeuthen og den tidligere Bandidosrocker Stig Bartholdy to års fængsel for medvirken i sagen, mens krigsminister hos Bandidos på Amager Peter Buch Rosenberg idømmes et års fængsel.

Drabet skete tilbage i januar 2023 på Dragør Fort, hvor Lavdrim Ajeti og Mike Meng Wonsild dukkede op og med en kniv og en hammer overfaldte Rene Carstensen.

(Artiklen fortsætter under billedet)

54-årige Rene Carstensen

Rene Carstensen blev i forbindelse med overfaldet slået mindst 13 gange med en hammer og stukket flere gange med kniv herunder flere dødelige knivstik i brystet.

Den ene af overfaldsmændene holdt den 54-årige nede, mens den anden satte sig overskrævs på ham og stak ham flere gange i brystet med kniv, har Københavns Byret slået fast.

Under sagen har en af de nu dømte sagt, at det var meningen, at Carstensen højst skulle tildeles nogle lussinger. Men det endte altså langt mere blodigt.

I rettens kendelse hedder det, at planlægningen og forberedelsen var omfattende.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Politiet arbejder på stedet kort efter drabet

Overfaldet blev bestilt, da en grov smædekampagne mod Carstensen ikke havde den effekt, som virksomhedsejeren ønskede.

I kampagnen blev der i Dragør opsat 72 ærekrænkende plakater om Carstensen, som helt grundløst blev beskyldt for at sugardate en 16-årig pige.

Derefter blev volden bestilt. Virksomhedsejeren var utålmodig. Flere gange rykkede han for at få forbrydelsen sat i gang, konstaterer retten.

Byretten mener, at de tre mænd måtte have anset det som overvejende sandsynligt, at de bestilte voldsmænd ville bruge våben.

Derimod ser byretten ikke beviser for, at de havde til hensigt, at offeret ville blive udsat for brutal vold under såkaldt særdeles skærpende omstændigheder. Denne alvorligere bestemmelse i straffeloven havde anklagemyndigheden rejst tiltale om.

Opdateres …

Efterforskningen stod på ved fortet dagen efter drabet