24-årig stjal over 100 computere på skole: Her er dommen

Arkivfoto

En 24-årig mand er blevet dømt til fængsel i et år og tre måneder samt en betinget udvisning i en tilståelsessag ved Retten i Nykøbing Falster. Manden har været sigtet for flere forhold. Heriblandt organiserede tyverier fra håndværkerbiler, indbrud i et byggemarked og et indbrud på en skole i Næstved Kommune.

Retten lagde særligt vægt på de organiserede indbrud i håndværkerbilerne, der var blevet røvet på Lolland, Falster og Sjælland.

LIGE NU LÆSER ANDRE: FANGEFLUGT I JYLLAND: 27-ÅRIG MAND LØB FRA POLITIET OG BLEV KØRT VÆK I VENTENDE BIL

På skolen i Næstved blev over 100 skolecomputere stjålet til en sammenlagt værdi af 100.000 kroner. Også i byggemarkedet kom manden afsted med professionelt håndværkertøj for 100.000 kroner.

Politiets efterforskning har haft stort fokus på indbruddene i håndværkerbilerne, da det er et udbredt problem. Det fortæller politikommissær Carsten Høj Hansen i en pressemeddelelse.

“Vi har stort fokus på tyverier fra håndværkerbiler. Det er en opgave, som varetages af vores efterforskningssektionen i Udlændingekontrolafdelingen. Det er et fokus, som retter sig mod omrejsende kriminelle grupper fra udlandet, som bl.a. udøver denne form for tyverier, men den høje prioritering af området fører også til identificeringer af herboende kriminelle, som bryder ind i håndværkerbiler for at stjæle værktøj med henblik på at sælge værktøjet i udlandet, typisk i det tidligere Østeuropa eller lande på Balkan.

Der er også anholdt tre andre i sagen, som kan forvente at blive stillet for retten senere på foråret.