22-årig sigtet: Kørte 128 km/t i 50 km/t zone

Illustrationsfoto

Københavns Politi har sigtet en mand for at køre 128 kilometer i timen i forbindelse med gaderæs i Indre By midt i København.

Det fortæller vagtchef Stefan Ladeby tidligt lørdag morgen.

– Kort før midnat bliver vi opmærksomme på noget gaderæs omkring Nørre Voldgade. I den forbindelse bliver det ene køretøj målt til en hastighed af 128 kilometer i timen, og det er i en 50 kilometer-zone, siger han.

Manden, der er 22 år, har dermed kørt over dobbelt så hurtigt som det tilladte. Hans bil – en leaset Mercedes – er blevet beslaglagt.

– Han bliver sigtet for det her “vanvidskørsel”, da vi har en måling på, at han har kørt ikke under 128 kilometer i timen i en 50 kilometer-zone.

– Det betyder beslaglæggelse med henblik på konfiskation af den her Mercedes, lyder det fra vagtchef Stefan Ladeby.

Den beslaglagte bil er en Mercedes-AMG C 63 S. Den står i Danmark til en nypris på omkring 1,3 millioner kroner.

Gaderæset fandt sted omkring Nørre Voldgade ved Nørreport i hjertet af København. Det er tæt på blandt andet Rundetårn og Vor Frue Kirke.

Reglerne for vanvidskørsel trådte i kraft i 2021 og indebærer, at et køretøj som udgangspunkt skal beslaglægges, hvis der for eksempel er sket en sket en overskridelse af hastighedsgrænsen med mere end 100 procent.

Kørsel med mindst 200 kilometer i timen uanset hastighedsgrænsen, kørsel med en promille over 2 og kørsel, der forvolder nærliggende fare for andres liv eller førlighed, betegnes også som vanvidskørsel.

Konfiskation af bilen gælder også, selv om bilen er leaset og altså ejes af en anden part. Det slog Højesteret fast i 2022. 

Den 22-årige mand, der nu har fået sin leasede bil konfiskeret, kan derfor også ende med at skulle betale bilens værdi tilbage til leasingselskabet.