24. okt. 2022 - 8:50

22-årig blev afvist af psykiatrien inden Field’s skyderiDen formodede gerningsmand, der den 3. juli løb ind i Fields og åbnede ild mod kunderne i indkøbscentret, forsøgte at få hjælp af psykiatrien, men blev afvist i et specialiseret psykiatrisk tilbud.

De viser en kortlægning af forløbet, som Tv2 og mediet Frihedsbrevet har foretaget.

Her fremgår det, at den 22-årige mand havde henvendt sig på den psykiatriske skadestue på Amager blot seks måneder før angrebet i fields. Her blev han henvist hele fire gange til forskellige afdelinger på Psykiatrisk Afdeling Amager.

Bland de fire afdelinger, blev manden også henvist til Opus, som er et tilbud til unge med debuterende psykose og skizofreni.

LIGE NU LÆSER ANDRE: UNGE MENNESKER KØRT GALT VED RØDBY – BIL LIGGER PÅ SIDEN

Ifølge kortlægning blev manden afvist, da han i forbindelse med en tidligere indlæggelse har vist symptomer på psykose da han var i børne- og ungdomspsykiatrien.

Hvis man skal i behandling hos Opus i Region Hovedstaden, er det et kriterie, at psykosen er blevet opdaget inden for et år før henvisningen.

Det er hverdag at afvise debuterende psykoseramte

Casper Westergaard er overlæge i Opus Psykiatrisk Afdeling i Glostrup. Han fortæller til tv2.dk, at det er hverdag at afvise folk med debuterende psykoser

“Det sker hver uge. Det er ikke nødvendigvis et udtryk for, at patienter, som tidligere er kendt med psykosesymptomer, ikke vil have gavn af vores tilbud”, fortæller overlægen.

Flere hundrede buketter med blomster blev lagt ved indkøbscentret efter angrebet.

Og det er der en grund til, ifølge overlægen.

 “Vores kapacitet er strakt til det yderste med at give tilbuddet til dem, som har krav på det, fordi de lever op til alle tre kriterier”, siger Casper Westergaard. Han understreger dog, at han ikke forholder sig til den konkrete sag.

LIGE NU LÆSER ANDRE: MYSTISK POLITIAKTION VED KOLDING STORCENTER

Antipsykotisk medicin blev trappet ned inden skyderiet

Kortlægningen viser endvidere, at den 22-åriges antipsykotiske medicin blev trappet voldsomt ned op til skyderiet. Region Hovedstaden fremlagde nogle af konklusionerne i en undersøgelse, som har kigget på forløbet op til skyderiet. Her var en af konklusionerne, at det ikke har været muligt at finde en kerneårsag til, hvorfor den unge formodede gerningsmand skulle have åbnet ild i indkøbscentret.

Nu er manden varetægtsfængslet i surrogat på en lukket institution, og er sigtet for tre drab og syv drabsforsøg.ANDRE LÆSER OGSÅ