03. sep. 2022 - 10:37

166 tilbageholdt efter politiaktion på Gammel Køge Landevej: Seks er i grundlovsforhørSeks af de i alt 166 tilbageholdte fra fredagens tumult på Gammel Køge Landevej i Valby er nu i grundlovsforhør.

“Jeg kan ikke sige, hvad de hver især er sigtet for. Men jeg kan sige, at sigtelserne drejer sig om grov overtrædelse af forstyrrelse af den offentlige orden, vold mod tjenestemand i funktion og for at lægge hindringer i vejen for politiets arbejde,” siger vagtchef for Københavns Politi, Henrik Stormer, til presse-fotos.dk

Balladen ved Gammel Køge Landevej begyndte fredag eftermiddag, hvor en gruppe fra Eritrea ville afholde eritreansk kulturfest i nogle selskabslokaler på Gammel Køge Landevej. Det var en anden gruppe af eritreanere imod, og derfor havde de anmeldt en demonstration.

LÆS OGSÅ: Ballade på Gammel Køge Landevej: Demonstration løb af sporet – vejen er spærret

Demonstrationen løb imidlertid af sporet med bl.a. slagsmål. Derfor endte politiet med at opløse demonstrationen. Det gik dog ikke stille af sig, og bl.a. blev der kastet med sten mod politiet.

Gammel Køge Landevej var spærret mellem Folehaven og Vigerslevvej resten af fredagen.

Til sidst endte det med, at kulturfesten blev gennemført som planlagt i selskabslokalerne, mens 100 demonstranter stod på den anden side.

LÆS OGSÅ: Demonstration endte med stenkast efter politi: 150 personer tilbageholdt

Derudover tilbageholdt politiet 166 demonstranter. De seks af dem er altså nu i grundlovsforhør.

“De øvrige vil blive løsladt, men vi sigter dem for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen og forstyrrelse af den offentlige orden – men altså ikke grov forstyrrelse af den offentlige orden,” siger Henrik Stormer.