08. maj. 2023 - 16:15

16-årig får fire år for drabsforsøg med machete – slipper for udvisningEn 15-årig dreng blev i december 2021 udsat for et groft overfald, hvor han blev stukket i ryggen og hugget i hovedet med en machete. Nu er gerningsmanden blevet dømt til 4 års fængsel.

Det har retten på Frederiksberg bestemt mandag.

Annonce

Anklageren gik efter højere straf, og ville også have den 16-årige gerningsmand udvist af Danmark, men retten besluttede, at drengen skulle slippe med en advarsel om udvisning.

Overfaldet fandt sted ved en legeplads i Valby, hvor en anden 18-årig dreng også var tilstede. Han er nu blevet dømt til seks måneders fængsel for medvirken til overfaldet på den dengang 15-årige dreng.

LÆS OGSÅ: VILLE HALSHUGGE 16-ÅRIG MED MACHETE: ANKLAGER KRÆVER UDVISNINGER AF DRENGE FOR BESTANDIGT!

“Offeret nåede at løbe væk fra stedet, og søgte tilflugt ved dækcentret på Gammel Køge Landevej sammen med sin lillebror. Her blev de to drenge fundet af politiet.

“Havde han ikke modtaget den livreddende førstehjælp og efterfølgende lægehjælp, havde han næppe overlevet,” lød det fra anklager Han Lam ifølge BT.

Annonce

Offeret har forklaret i retten, at det føltes som om, at drengene stod og ventede på ham den dag, hvor overfaldet fandt sted.

Men gerningsmændene holdt fast i, at de ikke kunne huske noget, og derfor har de gennem hele retssagen nægtet sig skyldige.ANDRE LÆSER OGSÅ