Fastfoodkæden McDonald’s mener at have fundet årsagen til et udbrud af E. coli-bakterier, som i USA har gjort flere syge og dræbt en person.
Det skriver det amerikanske medie NBC.
Meldingen om udbruddet kom tirsdag, da USA’s Center for Sygdomskontrol og Forebyggelse (CDC) oplyste, at myndigheden havde indledt en efterforskning af et udbrud af smitte med E. coli-bakterier.
Det skete, da flere personer var blevet syge, efter at de havde spist kædens quarter pounder-burger. 75 personer på tværs af 13 delstater blev syge, og en person mistede livet efter at være blevet smittet.
McDonald’s fjernede burgeren fra menukortet på i alt 14.000 af kædens restauranter i USA og gik sammen med CDC i gang med at granske selskabets forsyninger af hakkede løg og oksekød for at fastslå årsagen til udbruddet.
Søndag siger en talsperson for McDonald’s, at undersøgelserne viser, at bakterierne ikke kommer fra burgerens oksekødsbøf, og at den derfor kan udelukkes som kilde til smitten.
Det er til gengæld sandsynligt, at det er de hakkede løg, som har gjort folk syge, lyder det.
Det drejer sig om løg fra en bestemt leverandør – Taylor Farms i byen Colorado Springs i delstaten Colorado.
Fastfoodkæden har nu indstillet leveringerne af løg derfra på ubestemt tid.
Der er blevet solgt quarter pounder-burgere med disse løg på McDonald’s-restauranter i delstaterne Colorado, Kansas, Wyoming og på visse restauranter i andre delstater.
Nogle af de pågældende restauranter ligger i luftnavne, hvilket kæden mener kan forklare, hvorfor også amerikanere i andre delstater er blevet syge.
Grundet undersøgelsernes resultater føler McDonald’s sig tryg ved igen at få leveret oksekødsbøffer fra deres faste leverandører, siger talspersonen.
Quarter pounder-burgeren ventes derfor at være tilbage på menukortet i hele landet i løbet af denne uge.
På de i alt 900 restauranter, som har fået leveret hakkede løg fra Taylor Farms i Colorado vil man også sælge burgeren – dog uden hakkede løg i.