Spændingsløst derby bliver det sidste med udebaneafsnit

Søndagens Superligaderby mellem Brøndby IF og FC København endte uden mål, hvilket resulterede i en skuffende 0-0’er på scoretavlen.

FC København ligger i skriende stund på førstepladsen med blot et enkelt point ned til FC Midtjylland, der lige nu møder AGF. Brøndby indtager en sjetteplads, seks point efter FCK.

Optakten til kampen var præget af voldsomheder, der startede allerede lørdag aften, da en bodega i Glostrup dannede ramme for voldsomme konfrontationer mellem tilhængere fra de to klubber. Her fik en kvinde smadret sin ‘elskede bodega,’ som hun sagde i interview med Presse-fotos.dk – hun havde ikke meget til overs for gerningsmændene.

Også på kampdagen blev der skabt problemer, da opgøret måtte udsættes i 15 minutter, da fans kastede romerlys ind på banen.

Her blev fem politifolk ramt, viste det sig senere.

(Artiklen fortsætter efter billedet)

En af de få målchancer i kampen.

Røgen fra fyrværkeriet lagde sig som en tæt dyne over banen, hvilket gjorde det vanskeligt for dommeren at se spillerne. Da kampen endelig kunne fløjtes i gang, viste det sig hurtigt, at Brøndby var opsatte på at tage styringen.

Hjemmeholdet havde en del boldbesiddelse, men det kneb med at omsætte det til klare målchancer. I første halvleg fik Brøndby dog bolden i nettet efter et hjørnespark, men målet blev annulleret for offside efter VAR-gennemgang.

I den sidste del af første halvleg begyndte FC København at finde deres fodfæste, især takket være Andreas Cornelius, der efter en lang skadespause så ud til at være i form. Selvom han skabte problemer for Brøndbys forsvar, blev det ikke til mål, og pausen bød på en uforandret 0-0.

Stort pyroshow udskød kampen.

Anden halvleg begyndte som den første, med Brøndby, der fortsatte med at dominere. Efter 52 minutter havde Nicolai Vallys en god mulighed, men hans afslutning fra kanten af feltet ramte ikke målet. Generelt manglede derbyet den forventede intensitet, og chancerne var få.

FC København vågnede dog op mod slutningen af kampen og satte presset på Brøndbys mål. I de sidste minutter havde de flere gode skud inden for blot 30 sekunders tid, men Brøndbys målmand, Patrick Pentz, gjorde en fremragende indsats for at holde målet rent.

Selv da Mohamed Elyounoussi fra FC København endelig fandt netmaskerne, blev det afværget af stolpen. Ingen af holdene formåede at score i dette derby, der formentlig vil blive husket mere for optakten og efterspillet end selve kampen.

Det er netop blevet besluttet, at derby fremover bliver uden udebanetilskuere.