Først blev den droppet: Nu vender stjernehimmel i Aarhus tilbage

Illustrationsfoto.

Først blev den lange stjernehimmel i Aarhus sparret væk. Nu vender den alligevel tilbage og skal lyse Strøget op.

Borgere og besøgende i Aarhus kan atter engang glæde sig til en magisk oplevelse de kommende måneder.

Den 850 meter lange stjernehimmel vil således igen lyse op over Strøget og bidrage til den magiske julestemning i byens gader.

Det er NRGi’s fortjeneste, at den lange stjernehimmel bestående af 750.000 LED-pærer stadig kan lyse op over Strøget i Aarhus.

De har nemlig stået for et markant bidrag. Tilmed er de stolte af at kunne støtte den faste juletradition, som har stor betydning for både store og små.

Det fortæller Tommy Jakobsen, koncernkommunikationschef i NRGi ifølge Ritzau.

‘Vi er glade for at kunne bidrage til den gode julestemning i Aarhus. Lysene er noget, som folk i alle aldre ser frem til hvert år, og der er ingen tvivl om, at de er med til at skabe en helt særlig stemning i byen. Derfor er vi selvfølgelig stolte over at kunne være en del af denne juletradition, som i de sidste 20 år har givet en ekstra oplevelse til de handlende fra nær og fjern,’ siger Tommy Jakobsen.  

Strømmen til stjernehimlen vil dermed blive dækket af grøn energi, indkøbt gennem certifikater fra danske vindmøller.

Vigtig juletradition i Aarhus

Den lange stjernehimmel glæder ikke kun øjet, men giver også værdifuld støtte til de lokale butikker og erhvervsdrivende. Den henter nemlig ofte en betydelig del af deres årsomsætning i julemånederne.

Strøgforeningen, som står bag den ikoniske stjernehimmel, værdsætter derfor højt samarbejdet med NRGi. De er nemlig med til at sikre, at en af byens mest elskede juletraditioner kan fortsætte.

Det fortæller Claus Broberg, formand for Strøgforeningen.

‘Vi har haft en rigtig positiv dialog med NRGi, og takket være deres generøse bidrag kan vi igen i år tænde stjernehimlen over Strøget. Og jeg naturligvis taknemmelig for deres opbakning. Julebelysningen er en fast tradition, der glæder mange i Aarhus og omegn – både børn og voksne – og vi ser frem til at skabe en hyggelig og festlig julestemning i Aarhus,’ siger Claus Broberg.

Fredag den 15. november bliver stjernehimlen tændt under Aarhus City Forenings juleparade. Her vil julemanden, traditionen tro, sætte lysene over Strøget.

I første omgang lød det ellers, at stjernehimlen langs Strøget i Aarhus forblev slukket.

ONP.