Biltema med vigtig besked: Få det udskiftet nu

Biltema

Biltema melder ud til alle bilister og minder om, at det snart at er tid til en udskiftning. Hvis du skal bedst muligt gennem efterår og vinteren.

De fleste danskere har nu virkelig kunnet mærke, at temperaturen har taget dyk. Især morgentimerne er blevet lidt koldere og mørkere.

Også bilen kan mærke, at efterårets regn og sjaskvåde vejr er blevet en hverdagsoplevelse. Derfor kommer Biltema nu med en opfordring til bilisterne.

Men det er ikke kun for din egen skyld, at du skal tage i mod opfordringen. Det er også for at passe på diner medtrafikanter og undgå slemme overraskelser.

Det er ikke kun dækkene, der skal skiftes ud. Biltema opfordrer også alle bilisterne til at skifter sprinklervæske.

Kan lamme systemet

For at komme bedst muligt gennem de mørke måneder, er det vigtigt, at du fylder den rigtige sprinklervæske i tanken.

Det skriver det svenske medie MarcusOscarsson.

 Når temperaturerne begynder at falde lavere og lavere, og vi hilser vinteren velkommen, bliver vi ofte mødt med sne, is og sjap ude på vejene, understreger kæden.

“Med vinterforholdene kommer der også visse krav til din bil, så du kan komme sikkert rundt. Det er blandt andet utrolig vigtigt, at du har den rigtige type sprinklervæske, så du kan se ordentligt”, skriver mediet.

Biltema understreger vigtigheden af brugen af den rette væske. Der er nemlig sandsynlighed for, at bilen sprinklersystem kan blive lammet af frostgraderne.

Det betyder også, at når du hiver i håndtaget for at rense forrude eller bagrude, så sker der ikke noget. Dette skyldes, at frosten har sat sig i sprinklerne og derfor kan udsynet blive nedsat markant.

Der er altid råd at hente hos dit lokale autoværksted og hos Biltemas personale. En god tommelfingerregel er dog, at man er opmærksom på, at sprinklervæsken indeholder alkohol som ethanol eller isopropanol. Sådan lyder opfordringen fra Biltema

Skal du være helt klar til vinteren som bilejer, så er der kommet nye regler om vinterdæk. Det kan udløse en bøde, hvis du ikke har sat dig ind i reglerne og dermed ikke overholder loven.