Dagplejemor og fire børn i livsfare

En storkriminel biltyv var tæt på at tage livet af en dagplejemor og fire små børn i en barnevogn

En biltyv kørte så hasarderet, at han måtte lave en så voldsom undvigemanøvre for ikke at ramme en dagplejemor og fire små børn, at han kørt direkte ind i en lastbil.

Færdselsuheldet fik ikke biltyven til at stoppe, men han flygtede i stedet fra uheldet, selv om han også før var frakendt kørekortet.

Den nu 35-årige biltyv skal i den kommende uge stå til regnskab for flere forbrydelser ved Retten i Roskilde, hvor af en af dem blandt andet er at på en hensynsløs måde at have forvoldt nærliggende fare for dagplejemoren og de fire børns liv og førlighed.

Det viser en retsmødebegæring, som B.T. har fået aktindsigt i ved Midt- og Vestsjællands Politi.

Hændelsen med de fire børn og dagplejemoren skete den 28. oktober 2021 ved afkørselsrampen fra Motorring 3 ind i krydset ved Buddingevej i Søborg, men den 35-årige mand er også tiltalt for flere andre punkter.

Det handler blandt andet om grov vold, frihedsberøvelse, ulovlig tvang og afpresning, som er foregået forskellige steder på Sjælland.

Blandt andet i Charlottenlund, hvor den 35-årige sammen med flere medgerningsmænd overfaldt og afkrævede et beløb på op til 25.000 kroner af to ofre.

Ved et andet forhold om vold deltog desuden en 24-årig medgerningsmand, som tidligere er blevet dømt for at have overfaldet kvindemorderen Peter Madsen i en celle i Storstrøms Fængslet.

Overfaldet på morderen skete i oktober 2018 og kostede den nu 24-årig mand tre måneders fængsel, skriver B.T..

For sine forbrydelser sammen med den 35-årige biltyv er den 24-årige mand i oktober 2023 blevet idømt en ny straf på tre år og ni måneders fængsel.

Har du lyst til at vinde et gavekort til en valgfri restaurant på hele 1.000 kroner? Så skal du blot tilmelde dig Presse-fotos.dks spritnye nyhedsbrev ved at klikke her

Illustrationsfoto