Søn overtager ikonisk pizzeria i København

Illustrationsfoto: Søn overtager pizzeria.
Illustrationsfoto.

Siden åbningen i 1985 har dette pizzeria leveret ægte italiensk pizza i Købehavn. Nu overtager sønnen stedet, efter at faren går på pension.

Domenico Salvati åbnede sin pizzeria Pizza Huset i København i 1985. I snart 40 år har københavnere dermed kunnet nyde de ikoniske italienske pizzaer.

Efter fire årtier havde Domenico Salvati dog overvejet at sælge Pizza Huset. Men nu tager sønnike endegyldigt over.

Det skriver TV 2 Kosmopol.

Stefano Salvati havde ellers landet et job i IT-branchen, men kunne altså ikke helt stå for fristelsen.

‘Og så skulle jeg jo lige pludselig tage stilling til om, jeg skulle være i IT-branchen eller pizzeriaet, som har været en stor del af min barndom,’ siger Stefano Salvati til mediet.

Men det var ikke nogen nem beslutningen for Stefano Salvati. Han havde nemlig tilbragt mange timer i det københavnske pizzeria som barn, og tanken om at skulle overtage Pizza Huset skræmte ham.

‘Mange af mine venner, tidligere kolleger og endda også min forlovede har sagt til mig mange gange: Hvorfor overtager du det ikke? Hvorfor gør du det ikke? Og jeg har bare sagt: Jamen, det er ikke bare en lille forretning, hvor man kommer og går, når man har lyst. Det er et kæmpe, kæmpe stort ansvar. Fordi der også er 7 medarbejdere, man også skal tage hånd om,’ uddyber han.

Tanken om, at stedet ikke længere skulle være i familien, føltes alligevel forkert.

Derfor besluttede Stefano Salvati efter grundige overvejelser og samtaler med sin forlovede, sin søster og mormor at sige sit IT-job op.

‘Så kom jeg og fortalte min far det. Hvis det skal være, så synes jeg, det skal være nu – og det blev det. Vi var to voksne mænd, der græd lidt sammen, men det var af glæde,’ forklarer Stefano Salvati. 

Stor respekt

Det er med en stor respekt for traditionerne, at han tager over.

‘Jeg kan jo ikke komme ind og sige: Nu gør vi det på min måde, for jeg har aldrig prøvet det her før – men jeg laver alt om – med min IT-baggrund ved jeg lige præcis, hvordan man gør, jeg kan bare google det,’ siger sønnike smilende.

Stefano Salvati kommer ikke til at pille ved opskrifterne. Den hemmelige opskrift på pizzadej er nemlig blevet forfinet over mange år, og den skal blive ved med at være den samme.

Han vil dog gerne prøve nogle ingredienser af og bringe Pizza Huset ind i 2024.

‘Min far har altid været meget tro mod, at man kun kan bestille her – fysisk eller over telefonen, men nu er vi altså i 2024. Vi får nok aldrig udbringning, men vi er nødt til at gøre, så man kan bestille inde på hjemmesiden,’ slår Stefano Salvati fast.

Dansk restaurantkæde erklæret konkurs: ‘Det er en misforståelse’.

ONP.