Verdens første flyvende bil: Så meget koster den

Flyvende bil
Foto: PAL-V pressemateriale.

Verdens første flyvende bil er nu klar til at revolutionere transporten. Den er godkendt til Europa!

September 2024 – Drømmen om at eje en flyvende bil er nu blevet til virkelighed med PAL-V Liberty, den første FlyDrive-bil i verden, og den er godkendt til Europa.

Denne innovative transportløsning kan skifte mellem at være bil og fly, hvilket åbner op for vilde muligheder.

I 2020 blev PAL-V Liberty historisk, da den fik sin europæiske vejcertificering. Denne godkendelse gjorde det muligt for den unikke bil at køre på offentlige veje og markerede et banebrydende øjeblik i transporthistorien.

Når Liberty kører på land, foldes rotorbladene ned, og den kan nå en tophastighed på 160 km/t. Det kan lade sig gøre, fordi bilen er udstyret med to motorer med hver 100 hestekræfter, skriver Boosted.

Nu, fire år senere, har PAL-V Liberty netop bestået sin første Periodiske Teknisk Inspektion (PTI), hvilket yderligere bekræfter dens status som verdens første flyvende bil, der altså er lovlig på vejen.

Sådan skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

Hvad koster den, og er den sikker?

Den Periodiske Teknisk Inspektion er essentiel for at sikre, at køretøjer forbliver sikre på vejene.

At PAL-V Liberty har bestået denne inspektion viser, at den fungerer pålideligt som bil og er klar til at lette, når det er nødvendigt.

Den flyvende bil kombinerer fordelene ved at flyve med bekvemmeligheden ved at køre, hvilket gør den til en spændende ny løsning.

“Vi er glade for at annoncere, at PAL-V Liberty har bestået sin inspektion. Det viser, at vi kan designe sikre og pålidelige flyvende biler til både private og erhvervslivet (red. oversat),” siger Robert Dingemanse, CEO for PAL-V i pressemeddelelsen og fortsætter:

“For fire år siden skrev vi historie med vores vejcertificering, og nu fortsætter vi med at lede markedet for flyvende biler (red. oversat),” skriver virksomheden med den flyvende bil i pressemeddelelsen.

Oppe i luften vil Liberty kunne flyve med en hastighed på mellem 50 og 180 km/t, mener hollænderne. Folk, der gerne vil have fingrene i en Pal-V Liberty, har to muligheder ifølge Boosted:

Sport Edition, som koster omkring 2,2 millioner danske kroner, mens Pioneer Edition koster hele 3,7 millioner kroner. Sidstnævnte skal i øvrigt kun bygges i 90 eksemplarer.

Og så er det i øvrigt ikke alle, der må føre en flyvende bil. I hvert fald ikke, hvis man kun har kørekort til almindelig personbil – altså kategori B. Det kræver nemlig et pilotcertifikat at sætte sig ind bag rattet i en Liberty.

Hvad er næste skridt for den flyvende bil?

PAL-V arbejder nu på at afslutte den sidste fase af luftcertificeringen, så de første kunder kan få deres egen PAL-V Liberty.

Mange er allerede spændte på at opleve friheden ved at sætte sig bag rattet i en flyvende bil.

Fremtidens transportmuligheder ser vilde ud med PAL-V Liberty. Er du klar til at flyve ind i fremtiden?

Er din bil blandt de mest stjålne? Se listen her, hvor to elbiler blandt andet er i top. Specielt to mærker er tyvene helt vilde med.

onp