Filmtaget på Cinemateket ramt af vandskade

Filmtaget på Cinemateket på en solskinsdag.
Arkivfoto.

Filmtaget på Cinemateket åbnede dørene for besøgende den 16. august. Allerede nu melder de første problemer sig dog med vandskade.

Den 16. august åbnede Cinemateket officielt dørene til Filmtaget efter tre års forsinkelse og stigende økonomiske omkostninger.

Da Filmtaget stod klar havde prisen på prestigeprojektet steget med 307 procent og kostet fem permanente stillinger på Filminstituttet.

Nu har Filmtaget på Cinemateket været åbnet i over en måned, og allerede nu er de første problemer begyndt at melde sig.

Der har nemlig været vandskade på taget, hvor vand er trængt ind i tårnet og en af pop-up-barene.

‘Vi går og sammenligner med Storebæltsbroen, som var meget upopulær, indtil den åbnede, og alle kunne se, hvor fantastisk broen var. Det håber vi også sker med vores byggeri,’ sagde vicedirektør Jacob Buhl Vestergaard i juni måned i forbindelse med Filmtaget.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Open-air-biografen Himmelblå på Cinemateket.

Våde dage på Cinemateket

Formålet med prestigeprojektet på Cinemateket var at give København et nyt samlingssted til at se film og opleve byen fra nye vinkler.

Filmtaget rummer blandt andet open-air-biografen Himmelblå, hvor publikum kan se film under blå himmel.

Men efter et par ruskende efterårsdage står der en spand og opsamler vand i publikumsruten i tårnet på Filmtaget. Vand siver nemlig ned fra tårnet på Cinemateket.

‘Jeg har fået bekræftet, at der noget vandindtrængning i tårnet og i en af de to pop-up barer,’ skriver kommunikationschef Eva Hein fra Det Danske Filminstitut i en mail til Filmmagasinet Ekko.

Og fortsætter.

‘Vi er i gang med at identificere omfanget af utæthederne begge steder, så de kan blive udbedret. Udbedringen tager vi i en dialog med entreprenøren, for selvfølgelig skal alle elementer af taget holde tæt – også når det regner massivt som i dag,’ uddyber Eva Hein til filmmagasinet og tilføjer.

‘Det har ingen konsekvenser i forhold til åbningstider eller andet.’

Nyt koncept i København: Nyd film og en storslået udsigt på Cinemateket.

ONP.