Andreas Mogensen overrækker Dannebrog til Aarhus

Arkivfoto.

Andreas Mogensen overrækker Dannebrogsflaget til Aarhus Science Museerne. Flaget var ombord på hans seneste rumfartsrejse i 2023.

I 2015 var astronaten på sin første rumfartsrejse. Her var han på et 8-dages ophold på Den Internationale Rumstation (ISS).

Med missionen blev den danske astronat samtidig den hidtil eneste dansker, der har været i rummet.

Den 26. august 2023 tog astronaten så atter engang til Den Internationale Rumstation på et seks-måneders ophold. Her gennemførte han flere aktiviteter og fik tilmed rollen som commander af rumstationen.

I forbindelse med hans andet ophold derinde nåede Dannebrog også frem til rumstationen. Nu giver Andreas Mogensen flaget væk.

Aarhus Science Museerne vil nemlig få overrakt Dannebrogsflaget, når astronaten besøger Aarhus Universitet og Steno Museet torsdag den 3. oktober.

Med overrækkelsen er Aarhus med til at skrive et lille stykke danmarkshistorie, og det glæder byen sig over. Men også astronaten glæder sig over overrækkelsen.

‘At have Dannebrog med ombord på Den Internationale Rumstation har været en påmindelse om dansk identitet og oprindelse. Flaget symboliserer Danmarks historie, værdier og sammenhold. Det er en ære at kunne overdrage Dannebrog til Science Museerne, hvor det forhåbentligt kan inspirere andre og vække interesse for naturvidenskab,’ fortæller Andreas Mogensen.

Science Museerne får med overrækkelsen sin første genstand fra rumstationen til evig arv og eje.

Børsen 400 år: Oplev den historiske bygning før genopførelsen.

ONP.