København holder åbent hus: Prøv forskellige idrætsgrene gratis

Illustrationsfoto: Du kan blandt andet bokse til åbent hus i København.
Illustrationsfoto.

De københavnske idrætsforeninger holder åbent hus. Med arrangementet får du mulighed for at afprøve forskellige sportsgrene i København.

Lørdag den 5. oktober stiller de københavnske idrætsforeninger gratis sportsgrene til rådighed for alle.

Initiativet skyldes, at idrætsforeningerne holder åbent hus. Dette finder sted i syv forskellige idrætshaller fordelt over hele byen.

Det skriver migogkbh.

København huser mere end 700 idrætsforeninger fordelt på 70 sportsgrene, og med arrangementet får du dermed mulighed for at slå dig gratis løs i mange forskellige sportsgrene.

‘København er stor nok til både bredde- og nichesport og rummer virkelig mange forskellige idrætsgrene og foreninger. Der er så meget, man kan prøve og være nysgerrig på. Vores kultur- og fritidsaktiviteter skal være diverse og skabe muligheder, så forhåbentlig kommer der mange til: Hvad vil du gå til? Og måske nogle endda opdager, de er gode til noget andet,’ siger kultur- og fritidsborgmester Mia Nyegaard (RV) i forbindelse med åbent hus.

Arrangementet er tiltænkt børn og unge under 14 år, og det er der en særlig årsag til. De københavnske idrætsforeninger ønsker nemlig at få flere ind i foreningslivet, uanset om du spiller basket eller boksning.

Til åbent hus-arrangementet får du blandt andet mulighed for at afprøve sportsgrene som badminton, squash og karate.

København byder på mange idrætsmuligheder

Grunden til, at arrangementet særligt er målrettet børn og unge, er at give dem kendskab til de mange idrætsmuligheder, som København tilbyder.

Foreningen Copenhagen Floorball Club står også klar til at udbrede kendskabet til floorball i forbindelse med arrangementet.

‘Mange børn prøver faktisk floorball eller hockey, som det ofte bliver kaldt, i skolen, men får ikke prøvet det i foreningsregi. Det her er en perfekt mulighed for at vise, at man sagtens kan gå til floorball i sin fritid. Vi håber, at der dukker nogle nye ansigter op, som vi ikke har set til træning før,’ forklarer Hasse Simonsen, der er udviklingskonsulent i Copenhagen Floorball Club.

De københavnske idrætsforeninger holder gratis åbent hus lørdag den 5. oktober, og det er ikke nødvendigt at tilmelde sig på forhånd. Det kræver blot, at du dukker op.

Glyptoteket ligger i hjertet af København. Nu lancerer museet et børnekort. ‘Voksne kan lære noget af børn’, udtaler de.

ONP.