Hverdagsbiler der rasler ned i værdi: Hvilke taber mest pr. kilometer?

Hverdagsbil
Illustrationsfoto.

Er du en af dem, der tror, at kun luksusbiler mister værdi hurtigt? Tænk om igen! Ifølge en ny gennemgang er det også helt almindelige hverdagsbiler, der ser en markant nedgang i værdi, så snart de kører væk fra forhandleren.

Svenske Vi Bilägare har kigget nærmere på bilernes værditab ved at sammenligne deres listepriser som nye med deres nuværende brugtvognsværdi.

Resultatet? Det viser sig, at ikke kun de dyre luksusbiler som Aston Martin DB12 og BMW XM falder hurtigt i værdi. Også mere budgetvenlige biler lider voldsomt.

Det skriver Boosted.

Tag for eksempel Opel Astra med automatgear. Denne bil mister hele 80.000 danske kroner i snit pr. år – hvis bilen kører cirka 250 kilometer, svarer det til en afskrivning på 320 danske kroner pr. “kørt” kilometer!

Og det stopper ikke der. Opel Grandland med automatgear klarer sig kun lidt bedre med en afskrivning på 318 kroner pr. kilometer målt i forhold til cirka at have kørt kun 250 kilometer.

Men det er heller ikke kun Opel, der er hårdt ramt.

Også mindre biler som Suzuki Swift Hybrid, Volvo XC40 Recharge, Audi Q4 e-tron og Kia XCeed plug-in hybrid oplever betydelige værdifald. Kia XCeed-ejere skal forvente at miste omkring 190 danske kroner pr. kilometer – ud fra den samme beregningsmodel med de cirka 250 kilometer.

(Artiklen fortsætter efter billedet)

Illustrationsfoto.

Boosted har også tjekket de danske bilsalgsportaler, og her ser billedet ikke meget anderledes ud.

Ifølge den svenske analyse er Subaru Forester e-Boxer den, der taber mindst værdi, med en afskrivning på 30 danske kroner pr. kilometer – hvilket skal ses i forhold til mediets beregningsmodel med kørte 250 kilometer.

Til sammenligning rasler en Aston Martin DB12 nedad med hele 1.774 danske kroner pr. kilometer!

Herhjemme er der registreret 67 Opel Astra’er fra 1. januar til 31. august 2024, men der er endnu ikke nogen Aston Martin DB12 på listen. Husk også, at biler typisk taber mest værdi i de første år, hvorefter afskrivningen flader ud.

For bilkøbere kan det være en øjenåbner at forstå, hvordan bilernes værdi udvikler sig over tid. Med denne viden kan du træffe smartere beslutninger, når du står over for dit næste bilkøb.

Det hører med til beregningerne, at det første år er klart det værste tabsmæssigt, herefter flader tabet lige så stille ud.

En realitydeltager var tæt på at miste sit liv efter en alvorlig hændelse på en fodboldbane i løbet af denne uge. Her kom han galt afsted, da spillede som målmand og pludselig mistede bevidstheden.

ONP