Mand og kvinde hjalp ung svensker med drabsplaner

En 25-årig mand og en 20-årig kvinde er fredag begge efter et retsmøde i dommervagten i Københavns Byret blevet varetægtsfængslet for medvirken til drabsforsøg og våbenbesiddelse.

For mandens vedkommende er det ufrivillige besøg i retslokalet i retsbygningen i Slutterigade i Københavns Indre By ikke første gang. Tidligere i år blev han nemlig idømt en straksdom for hashhandel.

Fredagens sag er imidlertid langt mere alvorlig end de 993 gram hash, som manden i februar blev dømt for at have været i besiddelse af. Den drejer sig om en 18-årig svensker, som natten til onsdag blev anholdt på Griffenfeldsgade i København.

Svenskeren var i besiddelse af en skarpladt pistol.

Ifølge Ekstra Bladet, som var til stede ved fredagens retsmøde, er manden og kvinden sigtet for at have været i besiddelse af den selvsamme pistol, inden den endte hos den 18-årige, og for at have skaffet en elcykel til den 18-årige.

Fredagens retsmøde blev holdt for lukkede døre, så efter at sigtelsen i sagen var blevet læst op, var der ikke længere offentlig adgang til retsmødet.

Da den 18-årige onsdag blev stillet for en dommer, skete det også for lukkede døre. Det fremgik af sigtelsen mod ham, at han i forening med ukendte gerningsmænd var rejst til Danmark for at begå drab.

Den 18-årige nægtede at have haft forsæt til at dræbe nogen, men erkendte våbenbesiddelsen.

Både den 25-årige mand og den 20-årige kvinde nægter sig skyldige.

Da den 25-årige mand i februar blev dømt i hashsagen, lød dommen på seks måneders ubetinget fængsel. Han blev dømt for at have afleveret hashen til en hashbod på Christiania.

Det var anden gang, han blev dømt. I marts 2023 fik han fem måneders fængsel i en lignende sag.

I en alvorlig sag er den 38-årige Nick Bertramsen netop blevet dømt ved landsretten for at have torpederet fire andre køretøjer i et kryds på den københavnske vestegn, mens han var påvirket af lattergas og narko. Hændelsen endte med et tragisk udfald for en 34-årig mand.

Illustrationsfoto.