Kontra: Ungdomsfilm deler anmelderne

Illustrationsfoto:
Illustrationsfoto.

Jonas Risvigs debutfilm rammer ungdommens nerve, men modtages med både ros og kritik fra anmelderne landet over.

Den nye ungdomsfilm Kontra har fået en blandet modtagelse fra landets anmeldere, men grundlæggende er der enighed om, at filmen rammer en nerve i ungdomslivet.

Kontra er instrueret af den danske instruktør Jonas Risvig, som blandt andet står bag DR-dramaserien Salsa fra 2022.

Salsa handler ligelegedes om ungdomslivet, hvor søstrene Uma og Victoria står på tærsklen til voksenlivet. De forsøger at navigere i sex, kærlighed og venskab.

Ungdomsfilmen Kontra bliver Jonas Risvigs debutfilm, og den fokuserer på at iscenesætte ungdommens magtkampe på et gymnasium blandt rige og privilegerede unge mennesker i Nordsjælland.

‘Det er som at gennemleve ens egen gymnasietid på 100 intense minutter,’ skriver Filmmagasinet Ekkos Kjartan Hansen i en anmeldelse af den nye ungdomsfilm og kvitterer med fem ud af seks stjerner.

Også Feminas anmelder Louise Kidde Sauntved er imponeret over filmen.

‘Jonas Risvig har gjort det til sin mission at lave film og serier til unge, om unge, med unge. Og han lykkes i den grad,’ skriver Louise Kidde Sauntved og kvitterer ligeledes med fem ud af seks hjerter.

Kontra er ‘flakkende i sin målsætning’

Hverken Berlingske eller Politiken er dog synderligt begejstret for filmen, men medgiver at den har nogle fine momenter, på trods af at udførelsen ikke altid lever op til forventningerne.

Berlingskes Kristian Lindberg finder filmen ‘flakkende i sin målsætning’, men roser filmen for at tale til sit publikum.

‘Karakterer og miljø er i absolut øjenhøjde med deres målgruppe. Og ørenhøjde. Jeg kan sagtens se den blive mange 16-åriges nye yndlingsfilm,’ lyder det fra Kristian Lindberg i en anmeldelse, og giver filmen fire ud af seks stjerner.

Politiken mener derimod ikke, at der bliver skabt plads til ‘teenagerlivets utvetydighed’.

Kontra rammer tidsåndens flygtige kendetegn, men misser den evige pladetektonik, der får grunden til at ryste under teenagere. Jeg har i hvert fald svært ved at genkalde mig det, de unge skal kunne genkende, skriver Politikens anmelder,’ siger Politiken og giver filmen tre ud af seks stjerner.

Jonas Risvigs ungdomsfilm Kontra har premiere torsdag den 19. september.

Ny Susanne Bier-serie høster derimod utvetydigt strålende anmeldelser.