Katrine Kristensen vinder sølv ved paralympiske lege i Paris

Illustrationsfoto.

Katrine Kristensen har vundet sølv ved de paralympiske lege i Paris. Det står klart tidlig tirsdag eftermiddag.

Den danske paradressurrytter i grad II Katrine Kristensen red sig tirsdag til sølv ved de paralympiske lege i Paris.

På hesten Gørklintgårds Quater og til tonerne af først Coldplay og siden Eros Ramazzotti dirigerede danskeren sin livlige hest rundt på det parisiske sand.

Katrine Kristensen var den sidste af de ni atleter i konkurrencen, og hun vidste derfor præcis, hvad der skulle til for at få metal.

Amerikanske Fiona Howards score på 76,931 kunne danskeren ikke hamle op med, men med en score på 73,966 red hun sig ind på andenpladsen. Briten Georgia Wilson tog bronze med en score på 73,414.

– Jeg er så glad, og jeg er så overvældet. Det er kæmpestort for mig. Jeg red ind med en stort respekt, fordi jeg har været på barsel, og jeg ved, at mine konkurrenter bestemt ikke har ligget på den lade side, siger Katrine Kristensen.

Hun blev udfordret i starten, da hesten Gørklintgårds Quater var en smule urolig, men stille og roligt fandt ekvipagen hinanden og satte et flot program sammen.

– Jeg har øvet så meget med ham, at man godt kan blive bange, men finde roen igen, siger den danske sølvmedaljevinder til DR2.

Hun er også en del af det danske hold, der skal deltage i holdkonkurrencen, mens hun også skal ride kür lørdag.

Medaljen er Danmarks sjette ved legene i Paris. Der er meldt en målsætning om otte medaljer ud for forhånd.

Caroline Wozniacki er ude af US Open. Det står klart efter et nederlag på tre sæt.