Dansk verdensstjerne sygemeldt

Den danske stjerne har opnået stor hæder i løbet af sin karriere. Nu er han sygemeldt, og det vides endnu ikke, hvornår han vender tilbage.

Den danske stjerne har i en årrække tryllebundet publikum verden over med sine elegante performances, og har sidenhen også været fast inventar i de danske tv-stuer. Men nu er han sygemeldt – på ubestemt tid.

Sygemeldingen sker som følge af en omfattende sag om mistrivsel på arbejdspladsen, som har opnået meget omtale tidligere i år.

Det skriver ugebladet Billed-Bladet med reference til dagbladet Politiken.

Hele sagen tager omdrejningspunkt i en advokatundersøgelse, der kunne fastslå, at Nikolaj Hübbe under sin tid som balletmester ved Det Kongelige Ballet har stået bag stigende mistrivsel blandt balletbørn.

Sagen blev den gang vurderet under en så alvorlig karakter, at både Nikolaj Hübbe og teaterchef Kasper Holten fik en påtale af Det Kongelige Teaters bestyrelse.

56-årige Nikolaj Hübbe har siden 2008 været balletmester ved Den Kongelige Ballet, men efter over 15 år i posten lader det altså til at have nået sin ende.

Amerikaneren Amy Watson er tiltrådt som midlertidig balletmester i Nikolaj Hübbes fravær. Det oplyser teaterchef Kasper Holten til Politiken:

‘Da Nikolaj Hübbe desværre er sygemeldt på ubestemt tid, har jeg i samråd med bestyrelsen valgt midlertidigt at konstituere instruktør ved balletten Amy Watson som balletmester i Nikolajs fravær for at sikre, at der løbende kan træffes de nødvendige beslutninger i den daglige drift af balletten her ved opstarten af den nye sæson.’

I foråret meddelte Nikolaj Hübbe yderligere, at han agter at fratræde sin stilling som balletmester, når kontrakten udløber i 2026.

Mange kender nok bedst Nikolaj Hübbe som dommer i ‘Vild med dans’, men han er også en dygtig danser i sin egen ret. Han har tidligere blandt andet været solodanser ved ‘New York City Ballet’ og opnået meget succes som følge heraf.

TV 2 har endnu ikke offentliggjort, om Nikolaj Hübbe er at finde ved dommerbordet i den kommende sæson af ‘Vild med dans’.

Læs også: Snart går ‘One Love Copenhagen’ løs i hjertet af København. Det er en reggae-festival med en masse internationale stjerner.