Vanvidskørsel i lastbil: Stoppet af Novo-medarbejdere

En 60-årig russisk lastbilchauffør er blevet anholdt for vanvidskørsel efter at være blevet stoppet med en tårnhøj promille

Torsdag ved 13-tiden rullede en lastbil op til Novo Nordisk afdeling i Kalundborg for at levere varer.

Hurtigt blev medarbejdere hos den danske medicingigant dog klar over, at noget var helt galt.

“Da han skal aflevere sine papirer, lyder han snøvlet, og han taler uklart, og personalet vælger så at ringe til politiet,” fortæller kommunikationsmedarbejder Charlotte Tornquist fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Derfor blev en patrulje sendt til stedet for at foretage en alkometertest på chaufføren, der viste sig at være en 60-årig russer.

Testen viste svimlende 2,0 og altså langt over det tilladte.

SE OGSÅ: GRISETRANSPORT MED 210 SVIN VÆLTER I SVING PÅ RASTEPLADS

Lastbilchaufføren blev efterfølgende udtaget til blodprøve, som vil blive hasterundersøgt.

Samtidig beslaglagde politiet den udenlandske lastbil, da en promille på 2,0 eller over går ind under reglerne for vanvidskørsel.

“Fredag omkring middag forventes resultatet af blodprøven at foreligge, og den anholdte udenlandske mand vil klokken 13.00 blive fremstillet i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling,” oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

Anklagemyndigheden vil ifølge Charlotte Tornquist forsøge at få sagen afgjort med en straksdom.

Ud over en påstand om straf til manden og en påstand om konfiskation af lastbilen, så vil anklagemyndigheden komme med en påstand om udvisning med indrejseforbud til chaufføren.

Illustrationsfoto: Novo Kalundborg