Vild nyhed: Cirka 300.000 danskere får stort beløb i det nye år

Ældrecheck
Arkivfoto.

I en glædelig vending for mange danskere vil næsten 300.000 personer få en økonomisk håndsrækning, der kan gøre en forskel i hverdagen.

Fra januar 2025 vil en række danskere opleve en stigning på op til 5.000 kroner i deres årlige indtægt.

Dette kommer umiddelbart som et kærkomment løft, særligt efter flere års økonomiske udfordringer, der især har ramt mange af de berørte danskere.

Regeringen har talt

Regeringen har netop fået flertal for en betydelig forhøjelse af ældrechecken, som er en støtteordning for pensionister med begrænset indkomst.

Den nye ordning vil gavne cirka 295.000 folkepensionister, hvilket er den største stigning i over ti år.

Ældrechecken er specifikt rettet mod dem med lav indkomst og mindste formue, hvilket gør det muligt for dem at få en ekstra håndsrækning i en svær økonomisk tid.

Hvem kan drage fordel?

For at modtage den forhøjede ældrecheck skal man have en likvid formue, der ikke overstiger 99.200 kroner.

Det er en vigtig detalje, som potentielle modtagere skal være opmærksomme på. Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen forklarer, at målet med denne ændring er at støtte de mest økonomisk trængte pensionister:

“Vi giver nu de folkepensionister, der er dårligst stillede økonomisk, et løft i deres supplerende ydelse til folkepensionen, der i den grad kan mærkes,” udtaler hun til Fagligsenior.

Ikke alle får gavn af ny ældrecheck

Det er væsentligt også at fremhæve, at ikke alle pensionister vil modtage den forhøjede og altså fornyede ældrecheck. Pensionister med højere indkomster eller formuer vil ikke være berettiget til støtten. Beskæftigelsesministeriet vurderer, at omkring 200.000 pensionister vil modtage den fulde pensionsydelse, hvor 295.000 er anslået til at modtage op mod 5.000 kr, skriver Dagens.

Hvis du er folkepensionist med lav indkomst, kan du se altså nu muligvis se frem til en forbedret økonomisk situation fra begyndelsen af 2025. Det kan være en god idé at holde øje med din pensionsudbetaling, da ændringerne træder i kraft i det nye år.

300 dagligvarebutikker skifter nu facaden ud. Coop-butikkerne skifter navn. Læs historien her.