Vil kun repræsentere kvindelige kunstnere

Illustrationsfoto.
Illustrationsfoto.

Et nyt bureau har set dagens lys, og de har gjort det til deres mærkesag udelukkende at repræsentere kvindelige kunstnere.

Bureauet er grundlagt af Heidi Hartmann, og de har haft en klar mission fra starten: at fremme ligestilling i branchen.

Det nye bureau vil udelukkende repræsentere kvindelige kunstnere og sikre deres tilstedeværelse i musikbrancen.

Der florerer nemlig en konstant kønsubalance i musikbranchen, som de ønsker at gøre op med.

‘Vi vil kun præsentere kvindelige artister. Det kan lyde radikalt, men nogle gange skal man være konsekvent for at skabe reel forandring,’ udtaler Heidi Hartmann i en pressemeddelelse.

Bueauet går under navnet She Sound Music & Booking Agency, og de vil altså sikre at kvindelige musikere får mere plads på klubber, spllesteder og festivaler.

Derudover ønsker She Sound også at skabe mere opmærksomhed og hjælpe diverse koncertarrangører med at prioritere kvindelige kunstnere i kampen for ligestilling.

Det er dog ikke blot i musikbranchen, bureauet har en ambition om ligestilling. De ser også at kvindelige teknikere, tourmanagere og andre professionelle i branchen får en markant større stemme.

Ifølge grundlægger Heidi Hartmann har initiativet fået positiv respons og opbakning. Flere i underholdningsbranchen har udtrykt begejstring for projektet, og bureauet har allerede slået deres mål fast med støtte fra flere artister.

På trods af at She Sound sætter deres fokus på kvindelige kunstnere, lægger Heidi Hartmann dog vægt på, at et samarbejde med mænd i branchen til stadighed er vigtigt i forhold til ligestilling og bæredygtig udvikling i musikbranchen.

‘Der er mange mænd, der også kæmper for mangfoldighed i musikken, og vi er åbne for samarbejde,’ forklarer hun yderligere i pressemeddelelsen.

En powerkvinde der i den grad har gjort sig gældende i musikbranchen er Taylor Swift. Hun lader sig ikke slå ud trods trusler og sorg.