Viktor Axelsen trækker sig

Viktor Axelsen under interview.
Viktor Axelsen under interview.

Viktor Axelsen vandt OL-guld for blot et par dage siden. Men nu kommer den danske badmintonspiller med overraskende nyheder

Viktor Axelsen leverede en af de største danske præstationer under De Olympiske Lege, da han i suveræn stil vandt sin anden guldmedalje.

Med cifrene 21-11, 21-11 udraderede den danske badmintonstjerne sin thailanske kollega, Kunlavut Vitidsarn. Men intet kommer uden omkostninger. I hvert fald ikke, hvis man skal tro Viktor Axelsens udmelding.

Han har nemlig valgt at trække sig til en af de største badmintonturneringer på international scene. Årsagen skyldes, at han er “mentalt smadret” og har brug for at “genfinde sin motivation” efter den overlegne OL-triumf.

Det skriver Ekstra Bladet, samt meddeler badmintonspilleren det selv på sin profil i det sociale medie, X.

Der er tale om den store turnering Japan Open.

‘Det har fyldt rigtig meget, og jeg har brugt meget energi på alt det, der ligger ude omkring, når du har vundet OL-guld. Og det er der, jeg er lige nu. Jeg har brug for lige at slappe lidt af,’ uddtalte Axelsen til TV 2 Sport. 

Allerede tirsdag fortalte Victor Axelsen, at han formentlig ikke skulle spille den store turnering.

‘Jeg skal til Japan i næste uge, men om jeg spiller, er meget usikkert. Jeg er mentalt meget smadret, så jeg skal lige have lov at sunde mig lidt og for alvor finde motivationen, som jeg ved kommer her inden for ikke så længe,’ udtalte Viktor Axelsen tidligere.

Viktor Axelsen har ganske enkelt brugt meget af sin energi på at fejre sejren og har dermed ikke overskud til at præstrere i sit højeste niveau kort tid efter OL-succesen. Han har på det sidste blandt andet fejret sejren i Brøndby Hallen og senest i sin fødeby, Odense.

På det sociale medie, X, slår han dog fast, at han alligevel rejser til Japan for at se sine fans på trods af afbudet.

Axelsen var forsvarende mester i Japan Open, der er en Super 750-turnering – kun overgået af Super 1000-turneringerne. Men den andenseedet dansker kommer altså ikke til at forsvare sin titel.

Læs også: Bet365 skal betale millionerstatning, da de krænker Eriksen og Axelsen rettigheder.