Storsvindler får udsat retssag i sidste øjeblik

Arkivfoto

Sanjay Shah er er tiltalt for at snyde den danske stat for intet mindre end ni millarder kroner.

Den 29. august klokken 6 dansk tid, skulle Sanjay Shah stilles for en dommer, som skulle tage stilling til, om storsvindleren skulle udleveres til Danmark. Men i sidste øjeblik fremviste hans advokater endnu et bevis i retten. Dette betyder nu, at retssagen må udskydes i mindst en uge, så dommeren kan se de nye beviser igennem.

Sanjay Shah er bosat i Dubai, hvor retssagen også finder sted. Der har tidligere været stor tvivl om, hvorvidt Danmark kunne få Shah udleveret til retsforfølgelse her i landet. Denne mulighed viser sig nu at være yderst mulig, da De Forenede Arabiske Emirater har indgået en aftale med Danmark, der gør det muligt at få fangere udleveret.

LÆS ELLER GENLÆS: LÆS ELLER GENLÆS: DA POLITIET LUKKEDE AMAGER NED I STORSTILET MENNESKEJAGT

Hvis dommeren beslutter, at Shah skal udleveres til Danmark, så har han stadig mulighed for at appellere beslutningen indenfor 30 dage. Derfor kan der gå op til 3-4 måneder, før Sanjay Shah sætter fødderne på dansk jord. Men med denne udskydelse på en uge, er der altså længere udsigter til, at det sker.

Benægter ikke, at han har fået ni millarder

Hvis man regner det hele med, så lyder tabet for den danske stat på omkring 12 millarder, hvoraf ni af dem er havnet i Sanjay Shahs lommer. Han har siden 2015, hvor svindlen blev opdaget, ikke benægtet, at han har modtaget det store millard beløb. Shah mener derimod, at han blot har udnyttet en fejl i det danske system.

Den nye dato for, hvornår Sanjay Shah skal stilles for en dommer, er sat til den 5. september.

ANDRE LÆSER OGSÅ: STORSVINDLER MÅSKE PÅ VEJ TIL DANMARK