Stor beredskabsøvelse lukker Storebæltsbroen

Stort redningsopbud

Stor beredskabsøvelse på Storebæltsbroen: Beredskabet trænes til ulykker

Storebæltsbroen som er en vigtig del af landets forbindelser mellem ørene, spærres af for at afholde stort beredskabsøvelse.

Øvelsen afholdes for at sikre sig, at beredskabet er klar til at håndtere ulykker på broen som kan have store konsekvenser.

(Artiklen forsætter under billedet)

Flere togafgange var også aflyst under øvelsen

Øvelsen som blev afholdt natten mellem lørdag og søndag, simulerer en alvorlig togulykke og er tilrettelagt for at virke så realistisk som muligt. Den kræver et tæt samarbejde mellem redningsfolk, politi og andre redningsenheder.

En specialbygget togvogn, statister og en række brandbiler og redningskøretøjer bliver brugt for at skabe et scenarie, som tester beredskabets evne til at reagere hurtigt og præcist hvis uheldet er ude. Øvelsen skal hjælpe med at træne både udstyr og kommunikation mellem alle parter som kan have en afgørende faktor når uheldet er ude.

““Vi afholder øvelsen om natten, så vi kan simulere en virkelighedstro ulykke, som samtidig påvirker trafikken over Storebælt mindst muligt. Øvelsen er vigtig, så vi og de øvrige ansvarlige beredskaber får trænet både procedurer, færdigheder og udstyr samt vores indbyrdes samarbejde, så vi er velforberedte i tilfælde af en alvorlig hændelse,” forklarer politikommissær Ehm Christensen fra Fyns Politi til Sund og Bælt.

Natteøvelsen mindsker generne for bilister og giver samtidig redningsfolkene mulighed for at øve sig under mørke og mere vanskelige forhold. Denne slags øvelser er vigtige for alle.