Statsministeren vil gøre op med integrationsproblemer

Den danske Statsminister, Mette Frederiksen, har netop deltaget i EU-topmødet. På mødet blev der talt om at ændre kurs i migrationspolitikken for hele Europa. Nu giver hun også lidt private kommentarer til de mulige ændringer på sin private Facebook profil.

På mødet blev der givet opbakning til Polens midlertidige asylstop i lyset af Ruslands “instrumentalisering” af migranter.

Ingen flygter for sjov, skriver Statsministeren.

Alle er enige om, at flygtninge skal beskyttes, men man skal også kigge på proportionerne i, hvor de bliver sendt hen.

Ydermere skal man for alt i verden forsøge at hjælpe mere og mere i nærområderne, sådan at de ikke falder i hænderne på kyniske menneskesmuglere, skriver Statsministeren i sit opslag.

Hun fortæller videre, hvordan at der ikke skal være store økonomiske gevinster ved at sætte folks liv på spil, i deres forsøg på at komme til Europa.

Foto: Mette Frederiksens Facebook – Statsminister Mette Frederiksen sammen med den italienske Premiereminister Giorgia Meloni

Med de massive integrationsproblemer, som vi oplever i mange lande, så kalder hun nu på nytænkning indenfor området.

Centre uden for Europa, en bedre beskyttelse af grænserne og udsendelse af asylansøgere er alle tiltag som hun advokerer for, og som skal gøre op med de store migrationsproblemer som hun referer om.

‘Jeg er gået sammen med min italienske kollega Meloni om at skubbe på den her dagsorden i EU. Jeg ved, det er svært for mange med hård regulering på udlændingeområdet. Men jeg er selv tilhænger. Og det er jeg især på grund af problemer med kriminalitet og radikalisering’, skriver Mette Frederiksen i sit opslag på Facebook.

Herefter lægger hun vægt på, at dette ikke betyder, at hun ikke anerkender dem, som er i Danmark og faktisk gør en indsats for at tillære sig vores sprog, kultur og demokratiske levevis.

‘Det er et politisk ansvar at tage hånd om problemerne. Det tager jeg og Meloni på os, og jeg er glad for, at stadig flere lande i EU går med’.