Skal du til derby? Så har politiet en besked til dig

Politiet indfører en midlertidig skærpet strafzone omkring Parken, når FC København og Brøndby mødes på FCK’s hjemmebane 1. september.

Samtidig har FCK fået påbud om, at udeholdets fans skal kunne tilbageholdes i op til en time efter kampen.

Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

– Vores vurdering er, at de to tiltag – den skærpede strafzone og muligheden for at tilbageholde udebanefans – er effektive redskaber til at forebygge konfrontationer og sikre en festlig og fredelig kampdag for alle, siger ledende politiinspektør Peter Dahl.

Illustrationsfoto – Når de to fangrupper tørner sammen er politiet også massivt til stede for at opretholde roen på gaden.

Kampen er vurderet som en højrisikokamp – blandt andet på baggrund af den historiske rivalisering mellem de to klubber

Derbyet fløjtes i gang 1. september klokken 14, og den skærpede strafzone gælder samme dag fra klokken 8 til klokken 22.

Det medfører, at straffen kan stige til det dobbelte for visse typer af kriminalitet begået i zonen. Det gælder blandt andet vold, hærværk og grov forstyrrelse af den offentlige orden.

Zonen omfatter følgende område: Trianglen – Blegdamsvej – Frederik V’s Vej – Edel Sauntes Allé – Nørre Allé – Lyngbyvej – Australiensvej – Sankt Kjelds Gade – Jagtvej – Østerbrogade.

FCK skal også tilbageholde udeholdets tilskuere, der er placeret på D-tribunen, i en periode på op til 60 minutter efter kampen.

Hovedparten af tilskuerne bliver lukket ud af stadion umiddelbart efter slutfløjt og kan søge væk fra stadion.

Så snart Københavns Politi vurderer, at det er sikkerhedsmæssigt forsvarligt, får de tilbageholdte tilskuere lov til at forlade Parken.