Pia Kjærsgaard siger stop

Pia Kjærsgaard har siden 1984 været en del af dansk politik. I mere end 40 år har hun været medlem af folketinget. Hun var blandt de første herhjemme til at rejse spørgsmål omkring udlændingedebatterne.

En epoke er ved at nærme sig sin afslutning i dansk politik.

Pia Kjærsgaard melder ud på sin Facebook, at hun ikke genopstiller til næste valg. Efter at have været medlem i 40 år, ser hun nu ud til at synge på sidste vers.

På sin facebookvæg skriver den tidligere folketingsformand således:

“Det har været et privilegie at arbejde for det danske folk og sætte helt afgørende vigtige emner på dagsordenen, som har haft og har en stor betydning for den helt almindelige danskers liv og hverdag. Livet på Christiansborg og i politik er fantastisk, udfordrende og spændende, som jeg har nydt og været stolt af at have været en del af.”

Før hun satte sine fødder i folketinget, arbejdede Pia Kjærsgaard som hjemmehjælper. Det var i det henseende at hun fik lyst til at blive politiker, da hun personligt oplevede hvordan der blev indørt besparelser i ældreplejen.

Dette har hun taget med i sit virke som politiker, hvor hun igennem de sidste fire årtier har talt danskernes sag.

Igennem sine mange år i politik, har Pia Kjærsgaard ofte fundet sig midt i vælten. Hun har aldrig været bleg for at snakke om udlændingedebatten. Her på målstregen for hendes kollegaer da også en lille hilsen med på vejen.

“Desværre har alle de andre partier i alt for lang tid ignoreret mine advarsler, og katastrofen er desværre blevet endnu større, i takt med at der er kommet flere indvandrere til Danmark fra Nordafrika og Mellemøsten, og det faktum at Islam negativt fylder alt, alt, alt for meget på mange forskellige måder i danskernes dagligdag”

Foruden udlændingedebatten, så er dyrevelfærden blevet en vigtig sag for stifteren af Dansk Folkeparti. Her lægger hun vægt på hvordan DF var det først parti der udnævnte en dyrevelværdsordfører.

Men nok er nok, og det må Pia Kjærsgaard også sande nu.

“Til februar fylder jeg 78 år. Når næste valg kommer, er jeg tæt på at blive 80 år, og jeg kan ikke forestille mig at skulle sidde endnu en periode. Selvom politik er spændende, interessant og givende, må der være tid til andet i mit liv. Og derfor siger jeg snart tak for mere end 40 utrolige år og går på pension.”

Pia Kjærsgaard var perioden 2015-2019 formand for Folketinget.

Hun slutter sin afsked af med at takke alle dem hun har mødt på sin vej, og at hun er glad for at hendes mange år i politik har forandret noget. Også selvom at det i det store Danmarksbillede er et beskedent bidrag.