14. nov. 2023 - 16:36

Peter Hummelgaard: Det bobler over i mig af vrede og frustration!Peter Hummelgaard

DR’s dokumentar “Forfulgt af politiet?” har skabt et unuanceret billede af politiets håndtering af den syriske familie i dokumentaren.

Det viser den seneste tids mange reaktioner, siger justitsminister Peter Hummelgaard (S) tirsdag i et åbent samråd i Folketingets Retsudvalg.

– Jeg synes, at det er under al kritik med de insinuationer, der er blevet skabt fra dokumentarskabernes side. Nogle seere har ligefrem fået det indtryk, at politiet stod bag drengens forsvinden, siger han.

Dokumentaren kredser om en familie, som i længere tid følte sig jagtet af politiet i Vejle. Før dokumentaren blev offentliggjort, var et af familiemedlemmerne, den dengang 16-årige Farhad Tober, forsvundet.

LÆS OGSÅ: Chikane af betjente og deres familier efter dokumentar om Farhad: Nu kommer politiet efter folk!

Efter udgivelsen af dokumentaren blev drengen genforenet med sin familie.

Mandag kom det frem, at to medarbejdere fra Sydøstjyllands Politi efter dokumentarens offentliggørelse er blevet udsat for så alvorlig chikane, at politikredsen har betalt for genhusning af medarbejderne og deres familier i en uge.

Ministeren fortæller under samrådet, at de pågældende politifolk er blevet hængt ud på nettet, og at deres private oplysninger er blevet offentliggjort.

LÆS OGSÅ: Chikane efter dokumentar om Farhad: Politiet har betalt for genhusning af betjente

– Det bobler over i mig af vrede og frustration over både visse medier og brede dele af offentligheden. På et blankt stykke papir konkluderede de bare oven på en dokumentar, der reelt ikke giver nogen svar.

– Jeg synes, at det er under al kritik, at Danmarks Radios ledelse ikke tydeligere og klarere har været inde at tage ansvar for denne her situation, siger han.

Han peger på, at årsagen til chikaneringen af betjentene, er den klipning, som lægger op til, at politiet har haft noget at gøre med drengens forsvinden.

LÆS OGSÅ: Familiemedlem melder ud: Vi har fundet Farhad

– Det er sindssygt, at man overhovedet tillader at klippe en udsendelse sammen på den måde, og, som tiden efterfølgende har vist, helt uden nogen som helst form for belæg, siger han.

Chefredaktør i DR Nyheder, Thomas Falbe, slår fast, at dokumentaren er baseret på fakta, herunder videooptagelser og vidneudsagn samt dokumentation fra aktindsigter og en række møder, som familien har haft med politiet.

– Så jeg forstår ikke, hvad ministeren mener. Politiledelsen har over mange gange haft lejlighed til at svare på kritikken, siger han tirsdag til Ritzau.

LÆS OGSÅ: Hundredevis samles i fakkeloptog for forsvundne Farhad

Han understreger, at DR er gået meget langt for at sløre identiteten af de konkrete betjente.

– At der er sket en masse ting på sociale medier, tager jeg meget skarpt afstand fra. Jeg håber, at dem, der har brudt loven, kan blive retsforfulgt, men det er ikke DR’s ansvar, siger han.

Han afviser, at dokumentaren insinuerer, at politiet skulle have haft noget at gøre med Farhad Tobers forsvinden.

LÆS OGSÅ: Farhad fundet: Nu reagerer politiet på oplysningen

– Vi antyder ikke på noget tidspunkt, at politiet skulle have noget at gøre med Farhad Tobers forsvinden. Alle de konklusioner, der drages dér, kan vi ikke stå til regnskab for, siger han.

Foto: Signe Hald/ft.dk


ANDRE LÆSER OGSÅ

VI ANBEFALER