Moderaterne sender brev med opsigelser: De ansvarlige får lov at blive

Det har været et par hektiske uger for Moderaterne. Siden at det kom frem gennem B.T., hvordan en række nuværende og tidligere ansatte har sendt en fem sider lang indberetning til Arbejdstilsynet om dårligt arbejdsmiljø og sexisme.

Grundet de sager valgte medstifter, og nu tidligere medlem, Jeppe Søe at skrive en mail om partiets udfordringer. Den mail blev senere lækket til pressen, inden Jeppe Søe selv trak stikket, som følge af partiets håndtering af sagen.

Noget kunne tyde på at de ikke er blevet klogere af den grund. I dag kom det frem, hvordan medarbejderne har modtaget et brev fra Partisekretær Kirsten Munch Andersen, hvori de modtager deres opsigelse.

Opsigelsen bliver begrundet med at de nu har mistet tilliden til de medarbejdere der har beklaget sig over et dårligt arbejdsmiljø.

Umiddelbart ikke et sundt tegn, for en parti der i forvejen havde svært ved at stå inde for deres ansvar i forbindelse med undersøgelserne.

Den store forundring kommer når man kigger på modtagerne af de her breve. Man kan undre sig over at ledelsen umiddelbart ikke står til at miste noget. Derimod fyrer man medarbejdere der har åbnet op for det dårlige arbjdsmiljø.

Dem der ikke tog i mod den frivillige fratrædelsesorden, kan nu se frem til en afskedigelse i stedet.

TV 2 er i besiddelse af det berygtede afskedelsesbrev, hvori de beskriver hvordan de har mistet tilliden til deres nuværende stab, underskrevet af partisekretæren.

I et skriftligt svar til TV 2 forklarer Jeppe Søe hvordan det ikke er de rette personer der i dag er blevet fyret fra Moderaterne.

‘Ledelsen bliver alene tilbage, selvom de ret tydeligt er problemet. De skyder nu endnu flere budbringere og ofre for mobning, sexisme og dårlig ledelse, frem for at pleje sårene, stoppe blødningen og komme ordentligt videre’.