Mette Frederiksen melder ud om pensionsalder

Stående i fagbevægelsens hule lover statsminister Mette Frederiksen at slå en ny, beskyttende ring om de danske lønmodtageres pension.

Dermed binder hun sig yderligere til løftet om at sætte en stopper for den automatiske stigning i pensionsalderen for alle grupper.

– Vi skal være et Danmark, hvor man kan se frem til en retfærdig pensionsalder.

– Vi kan ikke blive ved med at sige, at man bare skal arbejde et år til, og et år til, og et år til – vel vidende, at nogen på det kontor ikke får den alderdom, I har fortjent.

Udtalelserne falder i Mette Frederiksens tale til Lønmodtagernes Topmøde, som Fagbevægelsens Hovedorganisation arrangerer torsdag.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Arkivfoto.

Her skildrer statsministeren, at tiderne med høj beskæftigelse og lav arbejdsløshed er historisk gode.

Men det næste skridt er at gøre godt bedre.

Derfor vil regeringen tage fat på det nære familie- og arbejdsliv i højere grad.

– Vi vil gerne være et Danmark, hvor folk har lyst til at få børn. Hvor man kan få hjælp, hvis biologien driller, og man kan se på, om der kan findes en bedre balance mellem arbejdsliv og familie, siger Mette Frederiksen

Hun fremhæver, at Socialdemokratiet allerede for fire år siden slog en ring om de mest nedslidte arbejdere med Arne-pensionen.

Det skal følges op med en ny reform af pensionen.

– Jeg synes, at tiden er kommet til at slå den næste beskyttelsesring, og derfor har vi åbnet for samtalen om danskernes pensionsalder.

I et længere interview med Presse-fotos.dk udtaler Pia Kjærdsgaard “Det går for slapt i Danmark”.