Medaljeregn til det danske MMA-landshold til nordisk mesterskab

Nordisk mesterskab i MMA løb af stablen i weekenden den 30-31. august i forbindelse med MMA GALLA Artikeltekst: Nordisk mesterskab i MMA løb af stablen i weekenden med indledende kampe fredag og finaler lørdag. Det danske MMA-landshold stillede med 7 atleter.

Emil Bamdad Shahriari i bantamweight. William Bodhi Mørck i featherweight Sigurd Rømer i lightweight Patrick Magni Sandager I welterweight San Karem i middleweight Abd Rahman Alaoui Ismaili i light heavyweight Jakob Dyrup Jensen i heavyweight – Der er tale om et erfarent hold med tilsammen 43 kampes erfaring i buret.

Modstanderne til nordisk mesterskab er ligeledes de absolut dygtigste atleter fra hhv. Sverige, Norge, Finland og Island, som alle er taget til Danmark for at vise, at de er de stærkeste af de fem vikinge-nationer.

Så der var på alle måder lagt op til spændende og actionfyldte kampe. De indledende kampe om fredagen skulle vindes for at atleterne kunne sikre sig billetten til de prestigefyldte finalekampe, som blev afviklet for rullende kameraer til det store MMA GALLA stævne, som i samarbejde med Danish Mixed Martial Arts Federation havde lagt hus til finalerne.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Landstræner Milan Silva udtaler: ”De indledende kampe fredag gik rigtig godt. Emil vandt alle tre runder og vandt derved sin kamp overlegent på point mod den finske modstander og var dermed videre til finalen. William havde en hård første runde mod den norske modstander, men kom godt tilbage i anden runde og besejrede nordmanden med en choke kort inde i anden runde, og var dermed videre til finalen. Sigurd gjorde det også rigtig godt mod den islandske modstander, som kom med en masse international erfaring. Sigurd vandt på TKO i tredje runde og var dermed videre til finalen. Patrick gjorde det også rigtig godt og afsluttede sin svenske modstander med en choke lynhurtigt i første runde. Så han var også videre til finalen. San gjorde det rigtig godt, men den norske modstander trak alligevel det længste strå og vandt på en split decision. Abd og Jakob gik direkte i finalen, da der kun var én modstander tilmeldt i deres vægtklasse.”

Det danske MMA-landshold er i 2023 blevet relanceret under ledelse af landstræner Milan Silva. MMA-landsholdet har deltaget ved hhv. nordisk mesterskab i 2023 og EM i 2024, med et noget mindre antal atleter. Så nordisk mesterskab 2024 var den første turnering, hvor Milan Silva og MMA-landsholdet for alvor skulle stå deres prøve.

”Når turneringen afholdes på hjemmebane, er der jo et kæmpe hjemmebanepublikum og store forventninger til MMA-landsholdets præstationer, så dette har man jo altid i baghovedet. Men jeg synes, at MMA-landsholdet leverede nogle meget tilfredsstillende resultater” udtaler landstræner Milan Silva.

Resultaterne var i dén grad tilfredsstillende. Det danske MMA-landshold sikrede sig 5 guldmedaljer og 1 sølvmedalje.

”Jeg måtte desværre trække Emil fra finalekampen, da han fik en skade i den indledende kamp, som gjorde, at det ikke ville være forsvarligt at lade ham kæmpe finalen. Emil er selvfølgelig rigtig ærgerlig over skaden, men atleternes sikkerhed er altid det vigtigste”, fortæller landstræneren.

William kæmpede en rigtig flot finalekamp mod Sverige og sikrede sig efter tre runder titlen som nordisk mester i featherweight.

Sigurd mødte en rigtig dygtig svensker, som for nyligt vandt sølv til EM. Sigurd kæmpede taktisk godt og sikrede sig titlen som nordisk mester i lightweight.

Patrick mødte en bomstærk islænding, som gjorde alt for at få Patrick ned på gulvet og holde ham der, men Patrick arbejdede meget aktivt med angreb, selv fra de ufordelagtige positioner, og endte med at vinde finalekampen og titlen som nordisk mester.

I light heavyweight kæmpede Abd mod en finne, som vandt sølv ved nordisk mesterskab 2023, så det var også en rigtig erfaren modstander. Abd var dog på alle måder sin finske modstander overlegen og tog en sikker pointsejr og titlen som nordisk mester.

I heavyweight mødte Jakob en dygtig islænding. Efter tre runders total dominans sikrede Jakob sejren og titlen som nordisk mester.

” Med et veloverstået resultat til nordisk mesterskab ser det ud til at det danske MMA-landshold og landstræner Milan Silva har lagt et godt fundament til fremtidige gode resultater. Næste store turnering er verdensmesterskaberne, som afholdes i november 2024 i Uzbekistan.

Det ser for alvor ud til, at dansk MMA er på vej til at rykke et skridt opad som en veletableret og velrenommeret sportsgren.