Mand brækker kæben på tilfældig kvinde og voldtager hende

En tilfældig kvinde blev overfaldet og voldtaget, da hun en lørdag morgen kom gående i en park. Nu er den mistænkte gerningsmand varetægtsfængslet

En 55-årig mand er blevet anholdt og varetægtsfængslet under mistanke af at have overfaldet en fremmed, 53-årig kvinde i Botanisk Have i Aarhus den 21. septembter.

Under det voldsomme overfald voldtog gerningsmanden også kvinden, mens han brækkede hendes kæbe.

Østjyllands Politi har siden den uhyggelige hændelse efterforsket sagen intensivt, og fredag kunne politiet oplyse, at de var skredet til anholdelse af en 55-årig mand.

Han blev anholdt på en adresse i Aarhus, oplyser politiet i en pressemeddelelse.

“Siden vi modtog anmeldelsen, har vi efterforsket sagen grundigt og intensivt, da der er tale om en meget alvorlig sag, hvor en tilfældig kvinde er blevet overfaldet og efterfølgende udsat for en grov seksuel forbrydelse.”

“Derfor glæder jeg mig også over, at vi nu har fået anholdt en 55-årig mand, som vi mistænker for at stå bag forbrydelsen,” siger fungerende vicepolitiinspektør hos Østjyllands Politi Flemming Nørgaard.

Fredag eftermiddag er den 55-årige mand blevet fremstillet i et grundlovsforhør ved Retten i Aarhus,

Grundlovsforhøret blev afholdt bag lukkede døre, og derfor var det ikke muligt for offentligheden at høre mandens forklaring.

Til slut besluttede dommeren at væretægtsfængsle den mistænkte 55-årige mand. Det skete ifølge Aarhus Stiftstidende på baggrund af ‘bestyrket mistanke’ om, at han er gerningsmanden.

“Der venter os fortsat et stort efterforskningsarbejde i sagen, selv om vi i dag er kommet et godt skridt videre med formiddagens anholdelse af den formodede gerningsmand,” siger Flemming Nørgaard.

Østjyllands Politi søger slrligt vidner, der har været i eller omkring Botanisk have tidligt om morgenen den 21. september.

Politiet hører også gerne fra beboere med videoovervågning i følgende område omkring Botanisk Have i Aarhus: Viborgvej, Vesterbrogade, Vesterbro Torv, Nørre Allé, Grønnegade, Landelandsgade, Paludan-Müllers Vej og Vestre Ringgade.

Flere ambulancer er sammen med blandt andet en akutlægebil rykket ud til meldinger om en livløs mand i en hotellobby. Fremme på stedet er flere pårørende, der skal tages hånd om.