Lauritz.com genopstår

Auktionshuset.com, der for over et år siden opkøbte hovedparten af konkursramte Lauritz.com, skifter navn.

Fremover vil auktionshuset gå under samme navn som det krakkede auktionshus – nemlig Lauritz.com.

Det skriver Auktionshuset.com i en pressemeddelelse.

Navneskiftet til Lauritz.com sker den 7. oktober, hvor også en ny hjemmeside lanceres.

– Vi er bevidste om den historik og de negative associationer, nogle har til Lauritz-brandet, og vi forstår, at der skal gøres et arbejde for at vinde forbrugernes tillid, siger kommerciel direktør i Auktionshuset.com Thomas Friberg i meddelelsen.

Det, mener direktøren, gøres bedst gennem handlinger, hvorfor auktionshuset i forbindelse med navneskiftet vil lancere en række tiltag, som gør det nemmere og mere gennemskueligt at være kunde.

Her tæller blandt andet, at man som køber hos det nye Lauritz.com bliver præsenteret for den pris, man skal betale og ikke, hvor der lægges salær og gebyr oven i den pris, man byder.

Det nye Lauritz.com er et nyt selskab uden forbindelse til selskabet bag det gamle Lauritz.com, lyder det i pressemeddelelsen.

Auktionshuset.com, der ejer Auktionshuset Hørsholm, opkøbte den 1. august 2023 hovedparten af Lauritz.com.

Det var knap en måned, efter at de blev erklæret konkurs. Nedturen for et af Danmarks ældste auktionshuse tog løbende til og en sag rejst mod ejerne er endnu ikke afsluttet.

I foråret 2023 begyndte flere medier at berette om, hvordan auktionshuset ikke inden for tidsfristen betalte sine kunder for deres solgte genstande.

Auktionshuset søgte om at gå i rekonstruktion 28. juni 2023. En rekonstruktion er et forsøg på at redde et selskab fra at gå konkurs. Der gik dog ikke meget mere end to uger, før at auktionshuset gik konkurs.

Kuratorerne i konkursboet har siden da anlagt sag om konkurskarantæne i tre år mod tidligere medlemmer af ledelsen i det gamle Lauritz.com.

Den sag er endnu ikke afsluttet.

I Danmark har en udlænding voldtaget en kvinde. Nu har han fået sin dom. Læs historien her.

onp