Lastbil med hænger slingrede: Chauffør skal i fængsel – og ryger ud af Danmark

En 36-årig lastbilchauffør fra Ukraine har fået 40 dages ubetinget fængsel efter to tilfælde af spirituskørsel. Manden bliver også udvist af Danmark.

Det skriver Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Det var en anmelder, der ringede til politiet omkring kl. 11.00 den 19. juni, fordi han havde set den pågældende lastbil slingre under sin kørsel.

Politiet sendte derfor en patrulje afsted, og anmelderen kunne med gode anvisninger lede Sydøstjyllands Politi frem til lastbilen, som politiet standsede på Koldingvej ved Kolding. D

Den 36-årige chauffør blev herefter anholdt på grund af mistanke om spirituskørsel. Det viste sig senere, at hans promille oversteg 2,0.

Den 36-årige blev på den baggrund fremstillet i grundlovsforhør tirsdag for ikke bare et tilfælde af spirituskørsel – men for to tilfælde.

Den 15. juni 2023 havde Syd- og Sønderjyllands Politi sigtet den samme mand for at køre spirituskørsel i samme lastbil med hænger på den Sønderjyske Motorvej.

Også i dette tilfælde var promillen over 2,0.

Ved grundlovsforhøret erkendte den 36-årige lastbilschauffør begge forhold, og han fik derfor en straksdom. Udover 40 dages ubetinget fængsel blev den 36-årige udvist af Danmark med et indrejseforbud i seks år. Han fik også fik frakendt førerretten i 6 år.

Retten har endnu ikke taget stilling til eventuel beslaglæggelse og konfiskation af lastbilen.