Kvinde fundet livløs: Nye oplysninger i sagen

En 53-årig kvinde blev mandag fundet død i en lejlighed i Vejle. Obduktion viser ingen tegn på en forbrydelse

Der ligger ikke en kriminel handling bag en 53-årig kvindes død.

Det konstaterer Sydøstjyllands Politi efter en obduktion af kvinden.

Kvinden blev mandag fundet død i en lejlighed i Vejle.

Der var ikke umiddelbart noget, der pegede på, at hun skulle have været udsat for en forbrydelse, men da dødsårsagen ikke umiddelbart kunne slås fast, satte politiet gang i en efterforskning.

– Det skete med henblik på at klarlægge, hvorvidt dødsfaldet skyldtes en forbrydelse, skriver politikredsen tirsdag i en pressemeddelelse.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Alle billederne i artiklen er fra timerne efter fundet af den døde kvinde

Liget er tirsdag blevet obduceret. Her har det ikke været muligt at sige, hvad kvinden er død af. Men der er ingen tegn på, at der er sket en forbrydelse.

– Vurderingen er således, at dødsfaldet ikke skyldes en strafbar handling, skriver Sydøstjyllands Politi i pressemeddelelsen.

Med mellemrum undersøger politiet mistænkelige dødsfald. Det er, når det – som i sagen fra Vejle – ikke umiddelbart står klart, om dødsfaldet har en naturlig årsag, om det kan skyldes en ulykke, et selvmord eller måske et drab.

Hvis det skulle vise sig, at der er tale om en forbrydelse, er det vigtigt, at politiet på et tidligt tidspunkt tager de rette forholdsregler for at sikre eventuelle beviser.

Det kan for eksempel være at foretage afspærring og afsøge for biologiske spor. Det kan også være at indsamle overvågning eller tale med vidner.

I en række sager om dødsfald, som indledningsvist bliver kaldt mistænkelige, viser det sig – ligesom i sagen fra Vejle – at vedkommende ikke er afgået ved døden som følge af noget kriminelt.

I en alvorlig sag er politiet netop rykket ud til en anden hændelse, hvor en mand i midt 30’erne er alvorligt kvæstet. I den forbindelse fortæller Presse-fotos.dks udsendte, at politiet har afspærret et område foran en høj bygning, mens teknikere tager billeder ude på en altan.