Kong Frederik og Dronning Mary besøger Assens

Kong Frederik og Dronning Mary er på sommertogt med Kongeskibet Dannebrog. Onsdag morgen lagde kongeparret vejen forbi den fynske by, Assens.

Der var fornemt besøg onsdag morgen den 21. august i Assens. Kong Frederik 10. og Dronning Mary lagde vejen forbi den fynske havneby i anledning af det årlige sommertogt.

Hvert år sejler kongeparret rundt i landet i løbet af sommeren med Kongeskibet Danmark. Det er en tradition, der har været fast forankret siden 1932.

I år er det tilmed første gang Kong Frederik 10. og Dronning Mary oplever sommertogtet som regentpar. De har allerede været forbi solskinsøen Bornholm, og nu er vejen så kommet til Assens.

Det er 52 år siden, at et kongepar sidst har besøgt Assens. Derfor ventede mange lokale i spænding, da Kongeskibet Dannebrog lagde til kajs onsdag morgen klokken 10.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Mange lokale i Assens var mødt op for at give kongeparret en ordenlig velkomst til byen.

I morgen, torsdag, går turen til Vejle, og den sydjyske fjordby har allerede gjort klar til Kong Frederik 10. og Dronning Marys besøg.

Der har været intens aktivitet hen over dagen på Vejle Havn, hvor både kommunen, politiet, og brandfolk har været til stede på området og arbejde i højtryk.

Ligeledes er man i gang med at fjerne affaldsbeholdere, afspærre området og vaske broen, hvor kongeparret skal lægge ind.

Du kan læse mere om programmet for kongeparrets sommertogt her.

Presse-fotos.dk var til stede under kongeparrets besøg i Assens og bringer et udpluk af de bedste billeder fra dagen. Se billederne nedenunder:

For endnu mere kultur, følg ‘Midt i kulturen‘ og ‘Det sker i KBH‘ på Facebook.

Læs også: Kong Frederik 10. og Dronning Mary er heller ikke for fine til at hylde de hjemvendte OL-atleter.